Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δηλώνει έτοιμος!

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε δηλώσει πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη σε 1,5 μήνα. Πριν από λίγες ώρες, λοιπόν, το διάστημα των 45 ημερών πέρασε και πλέον ο ΠΑΟΚ καλείται να εμφανιστεί έτοιμος. Και καλείται να το κάνει αυτό στην Αθήνα, με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Από το παιχνίδι αυτό και μετά, όσο η ομάδα του ήταν ανέτοιμη, έχασε πέντε βαθμούς σε δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με τη Λάρισα και τον Ολυμπιακό. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» η απόδοση δεν ήταν κακή και ο κόσμος του Δικεφάλου του βορρά, παρά την πικρία του, δεν εκφράστηκε εναντίον του προπονητή (στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης). Στο ματς Κυπέλλου, βέβαια, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου, άκουσε κάποιες αποδοκιμασίες…

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 19:30 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Δεν ξέρουμε αν ο Ρουμάνος τεχνικός είχε τσεκάρει το πρόγραμμα όταν έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση μετά την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, αλλά πλέον καλείται να εμφανίσει ένα βελτιωμένο σύνολο σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι, εκεί που η ομάδα του συνήθως τα θαλασσώνει!

 

Οι διαφορές του… τότε από το τώρα

Για να δούμε τι ΠΑΟΚ εμφάνισε εκείνη τη μέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου και τι ΠΑΟΚ αναμένεται να παρατάξει αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τερματοφύλακας θα είναι ο ίδιος, ο Ρέι.

Στο κέντρο της άμυνας είχαν παίξει στο παιχνίδι της 16ης Σεπτέμβρη ο Κρέσπο με τον Βαρέλα, αλλά αυτή τη φορά αναμένεται να παίξει ο Ζαμπράνο αντί του Κρέσπο. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δείχνει καλύτερη αμυντική συμπεριφορά με το συγκεκριμένο δίδυμο που ουδέποτε έχει δεχθεί πάνω από ένα γκολ σε 9ολεπτο! Στα άκρα της άμυνας Λέοβατς και Μάτος δεν χάνουν σχεδόν ποτέ τη θέση τους στο αρχικό σχήμα.
Εκεί που ο ΠΑΟΚ δεν επιδεικνύει ιδιαίτερη σταθερότητα είναι στα δύο αμυντικά χαφ. Τσίμιροτ και Κάτσε που αγωνίστηκαν με τον Παναιτωλικό στη μεσαία γραμμή ουδέποτε σχημάτισαν ένα δυναμικό δίδυμο. Ο Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μαουρίσιο και απ’ ότι φαίνεται θα καταλήξει στους Τσίμιροτ και Σακχόφ.  Είναι καλοί ποδοσφαιριστές και οι δύο, αλλά με παρόμοια χαρακτηριστικά και δεν προσφέρουν επιθετικότητα.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η μεσοεπιθετική τριάδα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής. Με τον Παναιτωλικό έπαιξαν Μακ, Ελ Καντουρί και Κάμπος, αλλά δεν είχαν ικανοποιήσει κι από τότε οι τρεις τους δεν έχουν πάρει πολλά λεπτά μαζί. Ο Λουτσέσκου αν θέλει να εμφανίσει έναν πιο έτοιμο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει πως έχει κάνει δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, αφού υπάρχουν επτά ποδοσφαιριστές (Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Μακ, Βιεϊρίνια, Κάμπος, Λημνιός) για τρεις θέσεις. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την επιλογή του, αλλά φαίνεται πως θα αγωνιστούν Μακ, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια.

Στην επίθεση, είναι… δεν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ, παίζει πάντα ο Πρίγιοβιτς!

Οι… δηλώσεις άγχους στον Τύπο της Ρουμανίας

Ευδιάθετος φάνηκε ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ σε συνέντευξή του στον Τύπο της πατρίδας  του, αλλά δεν κατάφερε να κρύψει το άγχος που νιώθει. Η ατάκα που είπε προφανώς για πλάκα αποδεικνύει πως τον ενοχλεί η πίεση που του ασκείται:

«Αν δεν έλεγα ότι πάμε για πρωτάθλημα, θα με σκότωσαν», είπε ο Λουτσέσκου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει στους Ρουμάνους δημοσιογράφους πως υπάρχει μεγάλη πίεση από τον κόσμο, τη διοίκηση και τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης.  Πράγματι, η οικογένεια του ΠΑΟΚ θέλει επιτακτικά φέτος το πρωτάθλημα και η πίεση αυτή έχει περάσει και στο πετσί του Λουτσέσκου, ο οποίος πριν από 1,5 μήνα ίσως να μην ένιωθε τόσο πιεσμένος, αλλά σήμερα δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Super League το 2015 και δεν έχει γνωρίσει από τότε την ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον ΠΑΟΚ

Το 2015-16 οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 1-0 (Βάργκας), ενώ στα Play Off πήραν το  0-0 που τους εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Το 2016-17 η ομάδα του ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-0 (Αραούχο 2, Αραβίδης)στην κανονική διάρκεια και 1-0 (Μπακασέτας) στα Play Off.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τελευταία φορά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα στις 29/1/2012 με σκορ 0-2 (Γεωργιάδης, Αθανασιάδης).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα