«Ο Ρωμανός θέλει να σπουδάσει και όχι να αποδράσει»

Στον Άρειο Πάγο πήγε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση. Υπενθυμίζεται ότι στο Ανώτατο Δικαστήριο εκκρεμεί αίτημα αναίρεσης του Νίκου Ρωμανού κατά του Βουλεύματος του Συμβουλίου, που απέρριψε για τυπικούς λόγους το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Ο πατέρας του απεργού πείνας προσήλθε στον Άρειο Πάγο για να δει αν υπάρχει εξέλιξη.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, που έχει χρεωθεί την υπόθεση, δεν έχει αποφανθεί. Σε δήλωσή ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε:

«Εγγυώμαι εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του δικηγόρου ότι ο Ρωμανός θέλει να σπουδάσει και όχι να αποδράσει. Όλα τα άλλα είναι ψευτοδιλήμματα. Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στη γνώση. Δεν θέλει να σπουδάσει μέσα από ένα κελί, θέλει να καταξιωθεί ως επιστήμονας. Ουδέποτε υποκίνησε σε πράξεις βίας, απλώς έθετε τον αναρχικό προβληματισμό του απέναντι στις μορφές εξουσίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει ένα καλάσνικοφ και θα το βάλει στο κεφάλι κάποιου ή θα συνεχίσει να κάνει ληστείες».
Έξω από τον Άρειο Πάγο έχουν συγκεντρωθεί 30-40 άτομα υπό τη διακριτική παρακολούθηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα