Ο Σουλτς, οι λιμουζίνες και οι 35 βοηθοί

Ο Μάρτιν Σουλτς μπορεί να τα «χώνει» στην Ελλάδα και να την πιέζει για να συνεχίσει την σκληρή λιτότητα, όμως ο ίδιος φαίνεται να απολαμβάνει τα πολλά προνόμια που του προσφέρει η θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκου κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο των συναδέλφων του ευρωβουλευτών μπήκε ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος κατηγορείται ότι σπαταλά δημόσιο χρήμα, διαθέτοντας μια αρκετά μεγάλη συνοδεία, δυο λιμουζίνες και ακόμη 35 βοηθούς.
Ο Σοσιαλιστής πολιτικός που ζητάει μεγαλύτερες χρηματοδοτικές εισφορές από τις χώρες-μέλη δίνει …κακό παράδειγμα, αναφέρουν οι συνάδελφοι του, γράφει η Daily Mail.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, η ομάδα του προσωπικού του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έναν εκπρόσωπο, πέντε αξιωματούχους του Τύπου και άλλους συνεργάτες, ενώ έχει επίσης δυο άτομα που αναλαμβάνουν να υποδέχονται τους επισκέπτες.

Στην ετήσια έκθεση για το προϋπολογισμό του Ευρωκοινοβουλίου από την αρμόδια επιτροπή αναφέρεται ότι είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμος ο μεγάλος αριθμός του προσωπικού του.

«Συνιστά ένα κακό παράδειγμα για την μείωση του κόστους και την οικονομική υπευθυνότητα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο» επισημαίνεται για τον Γερμανό πολιτικό, ενώ οι ευρωβουλευτές επίσης θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανάγκη χρήσης δυο αυτοκινήτων.

Ο κ. Σουλτς, αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, ευρωβουλευτής εδώ και 21 χρόνια, λαμβάνει συνολικά 307.000 ευρώ, ετησίως. Η τεράστια συνοδεία του πιστεύεται ότι κοστίζει στους φορολογούμενους πάνω από 1.350 εκατ. ευρώ.

«Η βασίλισσα του Σαββά είχε ενδεχομένως λιγότερο προσωπικό» σχολίασε ο Νιγκέλ Φαρατζ, ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού Ukip δράττοντας την ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα