Ο Σταύρος δεν… είναι του συστήματος

Την ίδια ακριβώς ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθεί να πείσει πως δεν είναι προϊόν του συστήματος, το… σύστημα επιμένει να τον διαψεύδει. 

Τελευταίο κρούσμα η αντίδραση μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ με αφορμή μια δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με καθαρά πολιτικά κριτήρια σημείωσε πως «το Ποτάμι εδράζεται στο ίδιο πλαίσιο που εδραζόταν η Χρυσή Αυγή: ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι συνθήκες που δίνουν το πλαίσιο να γεννηθούν τα φαινόμενα αυτά είναι ίδιες, η κρίση εμπιστοσύνης στα παραδοσιακά κόμματα. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή Κεντροαριστερά για να προτείνει προοδευτικές λύσεις, όχι όπως λέει ο κ. Θεοδωράκης θα πάρουμε από δω και από κει».

Πρώτος που αντέδρασε – για να το χρησιμοποιήσουν και άλλοι χωρίς να καρφωθούν- ήταν το Έθνος. Καθένας έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, αναφέρει η εφημερίδα, αλλά όταν αυτό γίνεται με δηλώσεις που ξεφεύγουν από τη πραγματικότητα και από τη λογική όπως αυτές του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, τότε η κριτική απλώς αποδυναμώνεται και στο τέλος ζημιά κάνει μόνο στο κόμμα που εκπροσωπεί.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως πολλοί είναι αυτοί που κατά το παρελθόν χωρίς κανένα πολιτικό κριτήριο συνέκριναν την Χ.Α. με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να υπάρχουν και οι αντίστοιχες αντιδράσεις.

Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται με απόλυτο τρόπο στην ανυπαρξία πολιτικής ταυτότητας και την άλλου είδους καταγγελία του πολιτικού συστήματος από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα