Ο ISIS πίσω από την επίθεση στην Αγία Αικατερίνη (Video)

 

Όπως αναμενόταν, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στους πρόποδες του όρους Σινά της Αιγύπτου!

Οι μοναχοί είναι όλοι ευτυχώς καλά στην υγεία τους, αφού η επίθεση έγινε κατά αστυνομικών που περιφρουρούν την ιστορική Μονή, η οποία χτίστηκε τον έκτο αιώνα μετά Χριστόν. Ωστόσο, απώλειες υπήρξαν, καθώς ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του και τέσσερις τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την είσοδο των εξτρεμιστών εντός της Αγίας Αικατερίνης.

Μετά τις επιθέσεις στις Εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, ο ISIS στρέφεται για μία ακόμη φορά κατά του Χριστιανικού κόσμου της Αραβίας, όμως αυτή τη φορά η επίθεση ήταν εναντίον της Ελλαδικής Εκκλησίας, κάτι που δημιουργεί προβληματισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι προ διετίας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, σε συνέντευξή του στο CNN Greece είχε εκφράσει την ανησυχία του για τυχόν επιθέσεις των τζιχαντιστών κατά των Χριστιανών πιστών της Αιγύπτου και τελικά επιβεβαιώθηκε.

Η Αγία Αικατερίνη είναι ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μοναστήρια στον κόσμο και εντάσσεται στον κατάλογο χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό τουριστών απ’ όλο τον κόσμο, καθώς κοντά βρίσκονται καλοκαιρινά θέρετρα (στο Κυβερνείο του Νότιου Σινά).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα