Ενδεχόμενο επίσκεψης Ερντογάν στην Αίγυπτο «το συντομότερο δυνατό»

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να περιθάλψει η χώρα του όσο περισσότερους ασθενείς από τη Γάζα γίνεται και ειδικά παιδιά

Οι εξελίξεις στη Γάζα ήταν το κύριο αντικείμενο των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνομιλία που είχε με τους Τούρκους δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν στην πτήση της επιστροφής του από την Αλγερία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι μπορεί να επισκεφθεί «το συντομότερο δυνατό» την Αίγυπτο για να έχει συνομιλίες σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα. Προέβλεψε δε ότι η απελευθέρωση των ομήρων, όπως προβλέπει η συμφωνία Ισραήλ- Χαμάς, θα γίνει σήμερα ή αύριο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση κάνει θετικά βήματα στη συνοριακή πύλη της Ράφα» και σημείωσε ότι σε πρώτη φάση 40 καρκινοπαθείς από τη Γάζα ήδη μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και σε δεύτερο στάδιο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 88. Εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να περιθάλψει η χώρα του περισσότερους ασθενείς από τη Γάζα, ειδικά παιδιά.

«Μπορεί να οργανώσω ένα ταξίδι στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό. Αυτά τα θέματα θα είναι η κύρια ατζέντα μας» προσέθεσε.

Αναφορικά με την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως «η Χαμάς έχει ή θα έχει αρνητική συμπεριφορά απέναντι στους αμάχους που βρίσκονται στα χέρια της». Σχολίασε μάλιστα ότι «υπάρχει σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων στα χέρια των Ισραηλινών» προσθέτοντας πως η Χαμάς προσπαθεί αυτή τη στιγμή «να τους σώσει». «Όπως γνωρίζετε, γίνεται ένα νέο βήμα στη διαδικασία με την παρέμβαση του Κατάρ. Πιστεύω ότι σήμερα ή αύριο θα ξεκινήσει η ανταλλαγή ομήρων», συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα