Πάει να πάρει το ασιατικό Champions League ο Λεονάρντο! (Video)

Εδώ στην Ευρώπη συνηθίζουμε να υποτιμούμε τις εκτός ηπείρου ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ως υποδεέστερες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το ασιατικό Champions League (όπου μετέχουν και οι ομάδες από την Αυστραλία) έχει ανέβει επίπεδο και αυτό διότι οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Άραβες και οι Κορεάτες ξοδεύουν χρήματα για καλούς Λατινοαμερικάνους παίκτες!

Ένας παλιός μας γνώριμος, ο Λεονάρντο, ο οποίος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ (και  σε Θρασύβουλο και Λεβαδειακό), είναι λοιπόν μεγάλος πρωταγωνιστής της διοργάνωσης. Πέραν του ότι κάνει πλάκα στο πρωτάθλημα της Κορέας με τη φανέλα της Τζέονμπουκ (δύο σερί πρωταθλήματα, είναι στην ομάδα από το 2012), οδηγεί τη σχετικά νεοσύστατη κορεάτικη ομάδα (ιδρύθηκε το 1994) προς την κατάκτηση του Champions League.

Στο δεύτερο προημιτελικό με αντίπαλο τη Σαγκάη πέτυχε δύο γκολ και με το 5-0 που κατάφερε η ομάδα του, προκρίθηκε στα ημιτελικά.  Ο 30χρονος πια Λεονάρντο άνοιξε το σκορ στο 52’και πέτυχε το 3-0 με πέναλτι στο 83’. Συνολικά σε δέκα ματς για το θεσμό έχει έξι γκολ και τρεις ασίστ.

Εδώ το πρώτο γκολ του Λεονάρντο με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την πρόκριση της ομάδας του:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα