Πέντε μεταγραφικά σενάρια για… Χόλιγουντ ενόψει Γενάρη

Το ποδόσφαιρο είναι σόου. Θέαμα. Προκειμένου να συντηρηθεί σε υψηλά στάνταρ το ενδιαφέρον του κόσμου, απαιτείται γκλαμουριά. Σαφώς και δεν αναφερόμαστε στην ελληνική πραγματικότητα, διότι αυτή περιορίζεται στις άνευ ουσίας προσωπικές αντιπαραθέσεις των παραγόντων και σε κανένα… ξυλίκι μεταξύ οπαδών. Μέχρι εκεί. Αναφερόμαστε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκεί, που οι παράγοντες έχουν αναπτύξει μία διαφορετική κουλτούρα. Περισσότερο… χολιγουντιανή. Επενδύουν στο θέαμα, στα εντυπωσιακά σκηνικά, στην απόκτηση μεγάλων ποδοσφαιριστών.

Ό,τι θα έκανε δηλαδή μία επιχείρηση, προκειμένου να προσελκύσει πελάτες. Με κλειστά φώτα, μουσική καφενείου, κακομοιριά και… τρεις στο λάδι, τρεις στο ξύδι, κανείς επιχειρηματίας δεν πέτυχε στην εποχή μας. Το «φως» στο ποδόσφαιρο είναι οι μεταγραφές. Όσο πιο λαμπερές, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο ζουμερά σενάρια αναπτυχθούν γύρω τους, τόσο θα «πουλήσουν» στο κοινό. Το σύγχρονο μάρκετινγκ επιβάλλει κινήσεις εντυπωσιασμού. Αν αυτές συνδυάζονται και με ουσία, τότε η εκάστοτε διοίκηση έχει πετύχει απόλυτα τον στόχο της. Τα μεταγραφικά σενάρια έχουν αρχίσει να προκαλούν ήδη μεγάλο θόρυβο ενόψει Γενάρη. Μη βιαστεί κάποιος να πει ότι είναι νωρίς, καθώς οι μεταγραφές τώρα «ψήνονται», για να προχωρήσουν τον Γενάρη ή το καλοκαίρι. Αυτήν την περίοδο, πέντε είναι οι μεγάλες «χολιγουντιανού» επιπέδου «παραγωγές», τις οποίες σας παρουσιάζουμε…

ΧΑΒΙΕ ΠΑΣΤΟΡΕ
Η Τσέλσι «καίγεται» για παίκτες, προκειμένου να καλύψει τα κενά της και να ανατρέψει την κατάσταση. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν ξεκίνησε καλά, ο ίδιος αμφισβητείται και όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί έντονα τον Γενάρη. Εκτός του Κώστα Μανωλά, ο οποίος αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο για την άμυνα των «μπλε», οι Λονδρέζοι έχουν βάλει ένα μεγάλο στοίχημα. Την απόκτηση του Χαβιέ Παστόρε από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η αρχική σκέψη είναι να αποκτηθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, με οψιόν αγοράς. Ο 26χρονος χαφ προορίζεται να καλύψει τις… ατέλειες του Τσεσκ Φάμπρεγκας την τρέχουσα περίοδο και, ενδεχομένως, την παραχώρηση του Εντέν Αζάρ από το καλοκαίρι. Οι Παριζιάνοι, ωστόσο, δύσκολα θα μπουν στη διαδικασία να συζητήσουν την παραχώρηση του διεθνούς Αργεντινού, καθώς τον θεωρούν σπουδαίο εργαλείο. Αν, βέβαια, η προσφορά είναι μεγάλη και ο παίκτης επιθυμεί τη μεταγραφή, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Σε κάθε περίπτωση, οι επαφές έχουν ξεκινήσει και έπεται συνέχεια…

ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΜΑΡΚΙΖΙΟ
Τι και αν ο Κλαούντιο Μαρκίζιο είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας; Η Γιουβέντους έχει αποδείξει ότι μπορεί να καλύπτει τις απώλειές της, παραμένοντας δυνατή και ακμαία. Φέτος, βέβαια, κάνει μία κοιλιά μετά από μία τετραετία που τα σάρωσε όλα, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο σε… περαιτέρω αλλαγές. Η πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ δημιουργεί προοπτική για τον 29χρονο χαφ. Ο Γερμανός θέλει τον… Ιταλό του και, παρ’ ότι η «Γηραιά Κυρία» το παίζει… δύσκολη, δεν αποκλείεται τον Γενάρη να προχωρήσει η ιστορία και να επέλθει ο… γάμος. Προς το παρόν πάντως, τόσο η ομάδα του Τορίνο, όσο και ο διεθνής Ιταλός, δεν… μπαίνουν στη διαδικασία. Ο Μαρκίζιο πάντως αποτελεί τον βασικό μεταγραφικό στόχο του Κλοπ για τον Γενάρη.

ΕΝΤΕΝ ΑΖΑΡ
Αποτελεί διαχρονικό και… μάλλον μόνιμο στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Εντέν Αζάρ βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο της «Βασίλισσας». Το καλοκαίρι ο Μουρίνιο δεν τον άφησε να φύγει από την Τσέλσι. Η φετινή πορεία της ομάδας, ωστόσο, ενδέχεται να έχει ήδη ανατρέψει τον προγραμματισμό του Πορτογάλου. Η Ρεάλ είναι έτοιμη να πληρώσει ακόμη και 100 εκατομμύρια ευρώ για τον διεθνή Βέλγο, ενώ ο Μουρίνιο θα χρειαστεί το μετρητό για να πραγματοποιήσει τις ενισχυτικές κινήσεις που θέλει τον Γενάρη, ψάχνοντας ήδη για έναν παίκτη στα χαφ, που θα καλύψει το κενό του 24χρονου μέσου.

ΑΝΤΟΥΑΝ ΓΚΡΙΖΜΑΝ
Στην Ευρώπη δεν τα πηγαίνει καλά, στην Premier League όμως διαφαίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να το κατακτήσει. Η Άρσεναλ δείχνει ικανή να το πετύχει, αλλά θα χρειαστεί πολύτιμες «ενέσεις» τον Γενάρη. Ο Αρσέν Βενγκέρ το έχει αντιληφθεί και ετοιμάζεται για μία-δύο εντυπωσιακές κινήσεις. Η μία ενδέχεται να είναι ο συμπατριώτης του Αντουάν Γκριζμάν από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Γάλλος κάνει… παπάδες και φέτος, παρά τη… χαμηλότερη –σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια– πτήση των Μαδριλένων. Ο Αλσατός τεχνικός έχει μιλήσει με τον διεθνή παίκτη και είναι διατεθειμένος να καλύψει τη ρήτρα του και να τον πάρει στο Λονδίνο.

ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΧΟΒΕΝΤΕΣ
Η καλή ομάδα ξεκινά από την άμυνα… Ο Γιούργκεν Κλοπ το γνωρίζει αυτό και δεν σκοπεύει να το… απαρνηθεί. Ο Γερμανός εμπιστεύεται τη… γερμανική τεχνολογία και για τον λόγο αυτόν θέλει τον διεθνή στόπερ της Σάλκε, Μπενεντίκτ Χόβεντες, προκειμένου να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή. Θα προτιμούσε βέβαια τον Ματς Χούμελς, αλλά στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί να τον κατηγορήσουν ότι επιδιώκει την αποδυνάμωση της πρώην ομάδας του, Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα