Πέντε νεκροί στη Σαουδική Αραβία από πυρά αγνώστων σε σιιτική περιοχή

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν στη Σαουδική Αραβία από πυρά αγνώστων σε σιιτική περιοχή  και πιο συγκεκριμένα   στην πόλη αλ-Νταλουάχ της περιοχής αλ- Αχσά, στην ανατολική επαρχία της χώρας. Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων κατά την επίθεση, τραυματίστηκαν άλλοι 9 άνθρωποι.

«Όταν μια ομάδα πολιτών έφευγε από ένα κτήριο τρεις μασκοφόροι άνδρες άνοιξαν πυρ με πολυβόλα και πιστόλια» είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η περιοχή αλ-Αχσα είναι μαζί με την περιοχή του Κατίφ ένα από τα δύο κύρια κέντρα της μειονότητας των σιιτών μουσουλμάνων στη σουνιτική Σαουδική Αραβία. Οι περιοχές Κατίφ και αλ Αχσα ιστορικά ήταν το επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά της υποστήριξης των σιιτών. Οι σιίτες λένε ότι αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην αναζήτηση ευκαιριών εκπαίδευσης ή απασχόλησης και ότι αναφέρονται υποτιμητικά σε βιβλία από ορισμένους σουνίτες αξιωματούχους και κρατικά χρηματοδοτούμενους κληρικούς.

Καταγγέλλουν επίσης περιορισμούς σχετικά με τη δημιουργία χώρων λατρείας και ότι οι περιοχές τους λαμβάνουν λιγότερη κρατική χρηματοδότηση από ό,τι οι κοινότητες των σουνιτών ισοδύναμου μεγέθους. Η σαουδαραβική κυβέρνηση αρνείται τους ισχυρισμούς τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα