Πέταξε για το όνειρο!

Έφυγε για Ζάγκρεμπ η Εθνική Ελλάδας με την ευχή τη… μέρα των εκλογών να παίζει στον τελικό και να φέρει στη χώρα μαζί με τη δημοκρατία και ένα ακόμη μετάλλιο από το Eurobasket.

Μέχρι στιγμής η Εθνική μας ομάδα έχει φέρει δύο χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα κατά το ένδοξο παρελθόν της και στόχος είναι το έκτο μετάλλιο το οποίο –θεωρητικά- μπορεί να έρθει, αφού πέρα από τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Σερβία δεν υπάρχει κάποιο πραγματικό φόβητρο… Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς και ο Γιάννης Μπουρούσης ξεπέρασε το ελαφρύ διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε!

Ο Φώτης Κατσικάρης λίγο πριν πετάξει η Εθνική μας ομάδας δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι. Δουλέψαμε σκληρά όλοι για περίπου έναν μήνα και θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατό πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε έτοιμοι μετά από έναν μήνα σκληρής δουλειάς και θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι μέσα στο τουρνουά.

Είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με αυτούς τους παίκτες αλλά και να ζεις καθημερινά μαζί τους. Γιατί γίνεσαι και εσύ καλύτερος και ξέρουμε ότι η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και θα προσπαθήσουμε να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κουφός τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι. Πάμε για το καλύτερο δυνατό. Πρώτα να περάσουμε από τον όμιλο και να είμαστε απόλυτα εντάξει για τα νοκ-άουτ παιχνίδια. Αυτή η ομάδα έχει όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει κάτι μεγάλο». Δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Νίκος Ζήσης: «Είμαστε έτοιμοι, όλοι περιμέναμε να έρθει αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Σίγουρα θα βελτιωνόμαστε κατά τη διάρκεια του τουρνουά αλλά έχει σημασία να είμαστε σε καλή κατάσταση για τον πρώτο αγώνα. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Θέλουμε να προετοιμαστούμε και θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στα τελευταία παιχνίδια είδαμε μεγάλη βελτίωση στην άμυνα και στη διάθεση που έδειξαν όλα τα παιδιά στην άμυνα. Και στην επίθεση μπορούμε να βελτιώσουμε πράγματα, αλλά πάνω από όλα είναι άμυνα. Στα νοκ- άουτ παιχνίδια κρίνοντα όλα»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα