Πέτρος Μάνταλος, σε νέο ρόλο!

 

Ο Πέτρος Μάνταλος, λες και το έκανε επίτηδες, είχε και πέρσι και φέτος έξι γκολ και εννέα ασίστ. Συγκομιδή όχι συγκλονιστική για «δεκάρι» που αγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα, ούτε όμως και υπό του μετρίου, είναι μία συνεισφορά που όπως και να το κάνουμε θεωρείται υπολογίσιμη.

Αυτό που πρέπει να συμβεί του χρόνου, όμως, για να ανέβει η προσφορά του αρχηγού της ΑΕΚ, είναι να βρεθεί πράγματι μία θέση εντός του γηπέδου που να του είναι πιο ταιριαστή και παράλληλα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ένωσης. Η δοκιμή με τον Μπακασέτα σε ρόλο «10» και τον Μάνταλο να έρχεται από τα πλάγια φάνηκε ικανοποιητική στα μάτια των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων και είναι κάτι που πρέπει να δοκιμαστεί το καλοκαίρι.

Όταν μάλιστα Πατίτο και Βάργκας φαίνεται να ελευθερώνουν θέσεις στα χαφ, ενώ στα λεγόμενα «εύκολα» ματς, ο Μάνταλος μπορεί κάλλιστα να αγωνιστεί και πιο πίσω (στη θέση του Σιμόες ή του Γιόχανσον), γίνεται εύκολα κατανοητό πως την ΑΕΚ ενδεχομένως να την ευνοεί αυτή η πιθανότητα, να μπορεί δηλαδή να προσφέρει ο Μάνταλος ακόμη περισσότερα από άλλες θέσεις κι ας μην αποτυπώνονται στα στατιστικά του. Αν ο Μάνταλος δεν βάλει του χρόνου έξι γκολ, αλλά τέσσερα, την ίδια ώρα, όμως, ο Μπακασέτας γίνει ένα νέο δημιουργικό και εκτελεστικό «εργαλείο» στην επίθεση, δεν είναι πολύ καλύτερο σενάριο για την ομάδα του Χιμένεθ…;

Ο Μάνταλος βεβαίως κι έχει σκοράρει δώδεκα γκολ και έχει δημιουργήσει άλλα 18 παίζοντας κυρίως ως «δεκάρι», αλλά πολλά από αυτά τα ευρήματα έχουν έρθει από στημένες φάσεις (που δεν παίζει ρόλο η θέση στο γήπεδο) και κάποια ως πλάγιο χαφ. Φέτος για παράδειγμα έπαιξε 21 φορές ξεκάθαρα ως επιτελικό χαφ (τρία γκολ και τρεις ασίστ) και 16 σε άλλες θέσεις (τρία γκολ και έξι ασίστ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα