Παίρνει θέση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος εκτός από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, συνηθίζει να συμμετέχει και σε κοινωνικές καμπάνιες, τώρα έχει λάβει μέρος στη διεθνή εκστρατεία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, την οποία ξεκινά η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη».

Ο σκοπός της συγκεκριμένης εκστρατείας έχει σκοπό την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ο τίτλος της εκστρατείας είναι: «Return (the marbles), Restore (Parthenon), Restart (history)».

Μέσω των social media ο Σάκης ανήρτησε μία φωτογραφία του με το εξής μήνυμα: «The #parthenonmarbles have memory, voice, identity. The new international campaign REturn REstore Restart by Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη & Melina Mercouri – Μελίνα Μερκούρη foundations reminds to the world where these marbles belong..» δηλαδή «Τα μάρμαρα του Παρθενώνα έχουν μνήμη, φωνή, ταυτότητα. Η νέα διεθνής εκστρατεία REturn REstore REstart των Ιδρυμάτων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” & “Μελίνα Μερκούρη”, υπενθυμίζει στον κόσμο πού ανήκουν αυτά τα μάρμαρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα