Παλεύουν με το ΠΑΣΟΚ, πολεμώντας τον ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πλέον το ΚΚΕ υιοθετώντας σκληρή γλώσσα. Μόνο που δεν είναι οι ιδεολογικές διαφορές εκείνες που ώθησαν τον Περισσό να τα βάλει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά οι ψήφοι που χρειάζονται για να περάσει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ εξαπέλυσε μάλιστα νέα σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον ακροβάτη στις πολιτικές κωλοτούμπες και σημειώνοντας ότι μιμείται ακόμα και εκφράσεις που θυμίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει το «παρών» σε μια διακυβέρνηση με το λαό πραγματικά στην εξουσία, που θα προχωρήσει στην αποδέσμευση από τη Ε.Ε. και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Ερωτηθείς για πολίτες, ριζοσπάστες και αριστερούς που σήμερα εμφανίζονται προβληματισμένοι, απάντησε ότι «σκεπτόμαστε αυτόν τον κόσμο», συμπλήρωσε όμως ότι το ΚΚΕ έχει αποφασίσει, με όποιο κόστος, να λέει την αλήθεια.

Την ίδια ώρα όμως ο Δ. Κουτσούμπας έκανε σαφές πως το κόμμα του επιλέγει την απομόνωση καθώς σε ερώτηση εάν σήμερα υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε να συνεργαστεί το ΚΚΕ, παρέπεμψε στις κοινωνικές δυνάμεις και τόνισε: «Η πρόταση που κάνουμε εμείς για τη λαϊκή συμμαχία, που κατά τη γνώμη μας είναι και η μόνη ρεαλιστική πρόταση σήμερα για την ελληνική κοινωνία, αφορά όλους τους εργαζόμενους, χωρίς προσδιορισμούς, όπως αριστερός, δεξιός, κεντρώος, μνημονιακός, αντιμνημονιακός, οι οποίοι κατά τη γνώμη μας είναι διαχωρισμοί του παρελθόντος, του πολύ μακρινού παρελθόντος».

Επί την ουσίας οι ευρωεκλογές είναι κάλπες τιμής για τον Περισσό και μια ευκαιρία να ενισχύσει τα ποσοστά του. Όσο όμως ο χρόνος προς τις εκλογές συντομεύει τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται πως το μέλλον του γγ είναι γκρίζο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα