Παναγόπουλος: «Ανοσιούργημα η μικρή ΔΕΗ»

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, με την παρουσία του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, δύο ημέρες μετά από την πέμπτη κατά σειρά επιστράτευση εργαζομένων την τελευταία τριετία στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση και αποφάσισε:

  • Να στηρίξει τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ, αρχής γενομένης του Συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 19.00 στο Σύνταγμα.
  • Να καλέσει όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας να διοργανώσουν απογευματινά συλλαλητήρια την ίδια ημέρα, κατά του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, των Κυβερνητικών αυταρχικών επιλογών, των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
  • Να ενισχύσει σε συνδικαλιστικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ ενάντια στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.

Σε σχετική δήλωση προέβη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος:

«Η ΓΣΕΕ απορρίπτει την κυβερνητική επιδίωξη να τεμαχίσει και να πουλήσει σε ιδιώτες τη ΔΕΗ. Καταγγέλλει την κυβερνητική πρακτική που κατρακυλά σε αντιδημοκρατικούς δρόμους καθημερινά, την πολιτική επιστράτευσης των απεργών εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Μαζί με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε το ανοσιούργημα εναντίον της εθνικής οικονομίας, εναντίον των συμφερόντων των Ελλήνων καταναλωτών ,εναντίον των εργαζομένων αλλά και να σταματήσουμε αυτές τις αντιδημοκρατικές ενέργειες της πολιτικής επιστράτευσης, που εκθέτουν καθημερινά τη χώρα αλλά ταυτόχρονα βάζουν σε κατάσταση στέρησης δημοκρατικών δικαιωμάτων τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά κινήματα».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα