Πανεπιστημιακός γιατρός την «έπεφτε» σε γιατρίνες

Πανεπιστημιακός γιατρός τιμωρήθηκε πειθαρχικά για χυδαίες και απαξιωτικές εκφράσεις σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του. Του επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές του ενός μήνα.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά μετά την ΕΔΕ που διενεργήθηκε ο πρύτανης τον τιμώρησε πειθαρχικά για συμπεριφορά αναξιοπρεπή και ανάρμοστη στην υπηρεσία, αλλά και για παραβίαση κανόνων συμπεριφοράς που αρμόζει στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Η πειθαρχική απόφαση αναφέρει ότι εκτόξευσε προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις σε βάρος επιμελήτριας της χειρουργικής κλινικής, ενώ παρενόχλησε σεξουαλικά ειδικευόμενη γιατρό.

Ο πανεπιστημιακός γιατρός από την πλευρά του προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες είναι αναληθείς
Αναφέρει ότι οι σε βάρος του καταγγελίες δεν επιβεβαιώθηκαν από άλλους ούτε προσδιορίζεται πότε και πού ακριβώς έγιναν τα καταγγελλόμενα. Υποστηρίζει ακόμα ότι παραβιάστηκε η μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας, αφού στις αρμόδιες επιτροπές συμμετείχαν και επιπλέον μέλη πέραν των αρμοδίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα