ΠΑΟ… με αλλαγές στο Champions League!

Το άλφα και το ωμέγα σε μία ομάδα, είναι ο προγραμματισμός και η εύστοχη υλοποίησή του. Η σεζόν αποδείχθηκε άκρως πετυχημένη για τον Παναθηναϊκό, αλλά αποτελεί κομβικής σημασίας ανάγκη, να υπάρξει ανάλογη συνέχεια…

Ο Παναθηναϊκός εισήλθε με τους καλύτερους οιωνούς στη νέα εποχή. Μία εποχή που δεν εξαρτάται από τις διαθέσεις του ενός (μεγαλοεπιχειρηματία), αλλά των πολλών (δηλαδή του κόσμου που συμμετέχει και των ανθρώπων που καταλαμβάνουν τα καίρια πόστα στη διοίκηση). Η έγκαιρη και εύστοχη σχεδίαση του προγραμματισμού, αποτελεί τη βάση για το πετυχημένο της σεζόν. Ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με το μεταγραφικό επιτελείο και τον Νίκο Νταμπίζα, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα δεδομένα και να σχεδιάσουν το πρόγραμμα και την πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα, αναμένονται αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Αρχικά, δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί ως δανεικοί. Σίλντενφελντ, Μπαϊράμι και Αμπέιντ είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν. Την ίδια στιγμή, συζητείται έντονα η παραχώρηση ενός, δύο ή και περισσοτέρων ποδοσφαιριστών. Ήδη υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον για τους Καπίνο, Μπεργκ, Κουτρουμπή και Πράνιτς. Ιδιαίτερα οι παίκτες που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ, συγκεντρώνουν ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να προσελκύσουν μία πρόταση, την οποία ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να αρνηθεί. Ο Πράνιτς δεν έκρυψε την προσδοκία του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, παρότι δήλωσε ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό και έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο. Ο Μπεργκ απέρριψε προσφορά της αγγλικής Σάντερλαντ, όμως αν παρουσιαστεί κάτι πιο… δελεαστικό, δύσκολα θα το… αποφύγει, όσο… Σουηδός και αν είναι με όσα δηλώνει δημοσίως.

Ήδη λοιπόν, η μισή και πλέον ενδεκάδα αναμένεται να αλλάξει. Ο Νίκος Νταμπίζας έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα του και χαίρουν της έγκρισης και της συνεργασίας του προπονητή, Γιάννη Αναστασίου. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αρμόδιος για να ορίσει τα οικονομικά μεγέθη και τις ανάγκες που ενδεχομένως να προκύψουν, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα και οι υποχρεώσεις, οι οποίες, σημειώνουμε, δεν είναι λίγες.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα κινηθεί οπωσδήποτε για ένα δεξί μπακ και έναν ή δύο στόπερ. Αυτό εξαρτάται από το αν θα έρθει πρόταση για τον Κουτρουμπή και αν θα παραμείνει ή όχι στο ρόστερ ο Σίλντενφελντ. Θα κινηθεί επίσης για έναν παίκτη στη θέση του Αμπέιντ, ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, θα επιστρέψει στη Νιούκαστλ. Εφόσον φέρει πρόταση ο Πράνιτς, θα αναζητηθεί ο αντικαταστάτης του.

Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός διαθέτει μία αξιόλογη βάση στον άξονα, τον οποίο θα ενισχύσει αν παραστεί ανάγκη. Η προσοχή των «πράσινων», σε αυτή τη φάση, είναι στραμμένη στην ενίσχυση των άκρων, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα