Παρέλαση μαρτύρων και άνοιγμα λογαριασμών

Εκδότες, διευθυντές ιστοσελίδων, δημοσιογράφοι πρόκειται να βρεθούν το επόμενο διάστημα στο γραφείο του 1ου ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του κυκλώματος των δημοσιογράφων-εκβιαστών, προκειμένου να καταθέσουν όσα ενδεχομένως γνωρίζουν για την υπόθεση με την ιδιότητα του μάρτυρα.

Ρεπορτάζ: Πωλίνα Βασιλοπούλου

Ο ανακριτής, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγει νέο κεφάλαιο στη δικαστική έρευνα, καλώντας τα δεκάδες πρόσωπα τα οποία «παγιδεύτηκαν» από τον υπερκοριό της ΕΥΠ να συνομιλούν με τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του κυκλώματος.

Πρόκειται, κυρίως, για ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν συνομιλίες με τον 50χρονο προφυλακισμένο –πλέον– στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενο δημοσιογράφο, Τάκη Μουσσά. Οι συνομιλίες αφορούσαν την παροχή διαφημιστικής δαπάνης προς συγκεκριμένα μέσα, κυρίως διαδικτυακά, τα οποία φέρονται να είναι φίλα προσκείμενα στον Τ. Μουσσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο ανακριτής έχει αρχίσει να καλεί μάρτυρες και τις επόμενες ημέρες θα παρελάσουν από το γραφείο του δικαστικού λειτουργού τα δεκάδες πρόσωπα που συνομιλούν με τους κατηγορουμένους. Επίσης, στο γραφείο του ανακριτή για να καταθέσουν για την υπόθεση αναμένεται να βρεθούν τόσο η 44χρονη Αμαλία Κάντζου, υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, όπως και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ιωάννης Μπενίσης, ο οποίος ζήτησε και την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

«Έχω ενημερωθεί ότι οι Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος εκβίαζαν την Κάτζου, ώστε η ίδια να εισηγηθεί σε μένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα από το προαναφερόμενο μπάτζετ και αυτοί να αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούσαν ότι θα αρθρογραφήσουν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και προς την Κάτζου Αμαλία. Ως διευθύνων σύμβουλος ζητώ την ποινική δίωξη των δραστών για τις προαναφερόμενες πράξεις σε βάρος της ΕΥΔΑΠ», έχει αναφέρει στους αστυνομικούς ο κ. Μπενίσης. Βέβαια, ο κ. Μπενίσης στην κατάθεσή του δεν αναφέρει το πότε ενημερώθηκε, ενώ ζήτησε την ποινική δίωξή τους, μετά τη σύλληψη των εκβιαστών (23/2), και όχι συγχρόνως με την κατάθεση μήνυσης της κας Κάντζου (11/2). Γιατί; Ας το εξηγήσει ο ίδιος…

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής, με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή Βασίλη Ζιάκα και της αρμόδιας εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων, ο Τ. Μουσσάς κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος και ο 35χρονος Χρήστος Φράγκου αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Ανοίγουν λογαριασμοί…

Από εδώ και στο εξής, ο 1ος ειδικός ανακριτής προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των τριών κατηγορουμένων και των εταιρειών που συνδέονται μαζί τους. Βέβαια, τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο κρίνει και εάν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών είναι απαραίτητη ενέργεια στο πλαίσιο της ανάκρισης. Επιπλέον, ο 1ος ειδικός ανακριτής κ. Ζιάκας μελετά ενδελεχώς και τις ατζέντες του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», οι οποίες κατασχέθηκαν από το γραφείο του. Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης της ΕΛ.ΑΣ., καταγράφονται και χρήματα συνολικού ύψους περίπου 800.000 ευρώ, καθώς και διάφορες σημειώσεις του κατηγορούμενου. Σε αυτές αναφέρονται –σχεδόν καθημερινά από τον εκδότη– από τα τρέχοντα έξοδα της εφημερίδας, μέχρι και λίστα που πιθανότατα αφορά ψώνια από το super market!

Επιπλέον, στα τεφτέρια του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» καταγράφονται δεκάδες εταιρείες, όπως η ΙΚΕΑ, η Attica Bank, η ΔΕΠΑ, ο ΟΛΠ, τα Public και άλλες, οι οποίες φαίνεται πως διέθεταν διαφημίσεις στην εφημερίδα. Σε άλλες σελίδες, καταγράφονται ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας εκπροσώπων επιχειρήσεων για ραντεβού, αλλά και «εισπράξεις», όπως αναφέρεται, με καταγεγραμμένα κάποια χρηματικά ποσά δίπλα σε επωνυμίες εταιρειών.

Ξεχωριστή σελίδα διαθέτει o συγκατηγορούμενος του εκδότη της «Ακρόπολης», Τ. Μουσσάς, το όνομα του οποίου έχει σημειωθεί κάτω από τη λέξη Attica και ακολουθούν πέντε ημερομηνίες και σειρά ποσών, η πλειοψηφία των οποίων έχει διαγραφεί. Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ένα σχέδιο επιστολής το οποίο υπάρχει στις χειρόγραφες σημειώσεις του εκδότη και φέρεται να προορίζεται για τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. Ο εκδότης στην επιστολή του φέρεται να διαμαρτύρεται για τη μη ανάγνωση της «Ακρόπολης» από τους παρουσιαστές της ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα