«Παρασκευόπουλος και Ράμμος να μιλήσουν για τον εκβιασμό!»

Θέση για τα σενάρια περί εκβιαστικών παρεμβάσεων στο έργο του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρήστου Ράμμου, πήρε σήμερα ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα του «Βήματος» και του «Zougla.gr», σύμφωνα τα οποία ο κ. Χρ. Ράμμος είναι ευάλωτος και πιθανόν να υποκύπτει σε εκβιασμού εξαιτίας τις αποκάλυψης κάποιων e-mails που τον εμφανίζουν να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση, κάλεσε τόσο τον ανώτατο δικαστικό όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, να δώσουν απαντήσεις.
«Δεν μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά» υπογράμμισε στην εκπομπή ο Ν. Νικολόπουλος και συνέχισε: «Ενδιαφέρει όμως το δημόσιο συμφέρον. Γιατί όπως φαίνεται από τα e-mail αυτά ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος, έδωσε τα θέματα των εξετάσεων προκειμένου η ευνοούμενή του να πετύχει το διορισμό της στο ΣτΕ.
Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός έδρασε παραθεσμικά και αλλοίωσε τη σύνθεση του Σ.τ.Ε, ανεξάρτητα από τους λόγους που το έκανε. Επίσης ο άνθρωπος αυτός εμφανίζεται από το ΒΗΜΑ να εκβιάζεται προκειμένου να ψηφίσει στο ΣτΕ για τις άδειες.
Ενδιαφέρει, φυσικά, εάν τον εκβιάζει επιχειρηματίας, ο Ψυχάρης, η όποιος άλλος.
Κυρίως όμως, ενδιαφέρει ότι είναι επίορκος και εκβιαζόμενος λόγω των δημοσιευμάτων. Σ’ αυτό πρέπει να απαντήσει ο ίδιος με το θάρρος που πρέπει να έχει ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός. Οφείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης να απαντήσει τι πραγματικά γίνεται. Και επειδή το υπέρτατο αγαθό είναι το δημόσιο συμφέρον ο αντιπρόεδρος του Σ.τ.Ε ο κ. Ράμμος να βγει και με θάρρος να διαψεύσει όσα ανέντιμα διαθρυλούνται δια των ψίθυρων.
Γιατί η Δικαιοσύνη είναι πρώτα απ’ όλα διαφάνεια».

Ερώτηση σε Τσίπρα για τον Στουρνάρα
Εξάλλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής αποκάλυψε ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον Γιάννη Στουρνάρα διότι όπως ισχυρίζεται ο Ν. Νικολόπουλος «διέλαθε της προσοχής (;) του κεντρικού τραπεζίτη η καραμπινάτη πρόκληση-“αφαίμαξη” από συστημική τράπεζα 200 εκ. €, ποσό που καρπώθηκε άκοπα και συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας».
Είπε συγκεκριμένα ο Ν. Νικολόπουλος:«Φυσικά ποτέ δεν άκουσε ο κεντρικός τραπεζίτης, ούτε διάβασε για την αγορά κόκκινων δανείων από έναν πολύ γνωστό εφοπλιστή, ύψους 300 εκ. €, που τα μεταπώλησε αμέσως μετά στην ίδια τράπεζα αντί 500 εκ. € και με το “κέρδος” των 200 εκ. €, συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής της ιδίας συστημικής τράπεζας».
«ΟΑλαφούζος θα κάνει… κωλοτούμπα»
Τέλος, ο Αχαιός πολιτικός σχολίασε το πρόσφατο «γεύμα εργασίας» του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο:
«Ας μην αυταπατάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν γίνουν εκλογές, ο Αλαφούζος τον ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει. Είναι μαθημένος στις… κωλοτούμπες. Την ίδια συμπεριφορά είχε επιφυλάξει και στον μακαρίτη Έβερτ. Τότε είχε δικαιολογηθεί ότι ήταν… μικρός και άπειρος. Σαν δεν ντρεπόμαστε…».
Ως επίλογο στην εκπομπή ο ανεξάρτητος βουλευτής έδωσε τη διαβεβαίωσή του ότι εντός των ημερών θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί ενδελεχώς το «πόθεν έσχες» του κ. Αλαφούζου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα