«Παύλος Γιαννακόπουλος» ο «Τάφος του Ινδού»

Το γνωρίζαμε ως «Τάφο του Ινδού».  Το ξέρουμε και ως κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου. Αρκετοί το ονόμαζαν «κλουβί». Πλέον, παίρνει μία ακόμη επίσημη ονομασία. Θα λέγεται «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ο επί σειρά ετών παράγοντας και πρόεδρος της  ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα λάβει από τον ερασιτέχνη αυτή την υπέρτατη τιμή και όσο υφίσταται αυτό το οικοδόμημα, το όνομά του θα στέκει περήφανο δίπλα σε αυτό του Απόστολου Νικολαϊδη.

Ο Γιαννακόπουλος πήρε την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟ την εποχή που η ομάδα είχε παραδώσει  σκήπτρα στον Άρη, αλλά φάνηκε από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησαν οι μεταγραφές ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα, ότι έχει όρεξη να βάλει το χέρι στην τσέπη. Μετά από χρόνια, λοιπόν, έκανε σαφές σε όλους που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και το έκανε παίρνοντας Γκάλη και Γιαννάκη. Με το χρόνο ανέκτησε τα σκήπτρα και με το παραπάνω, αφού δεν μετέτρεψε μόνο τον Παναθηναϊκό σε αφεντικό της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, αλλά και της ευρωπαϊκής με το απίθανο νούμερο των έξι ευρωπαϊκών τίτλων και του ενός Διηπειρωτικού.

Η ονομασία του κλειστού γυμναστηρίου αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Παύλο Γιαννακόπουλο που θα έχει την ευτυχία να απολαύσει εν ζωή αυτή τη μεγάλη στιγμή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα