Περικόπτονται οι χριστουγεννιάτικες δαπάνες

Οι εορτές πλησιάζουν και οι έμποροι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο αγοραστικό κοινό προκειμένου να αυξήσουν το τζίρο τους. Ωστόσο η έρευνα της PwC φέρνει δυσάρεστα μαντάτα αφού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αναμένεται τεράστια πτώση του τζίρου  στα καταστήματα για τις γιορτές λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων και του κινδύνου των πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της PwC που δημοσιεύεται στο Euro2day, η μέση δαπάνη των Ελλήνων στις χριστουγεννιάτικες αγορές θα είναι κατά 12,5% χαμηλότερη ακόμα και από πέρυσι, και αναμένεται να μην ξεπεράσει ούτε τα 400 ευρώ. Όλοι αποδίδουν τον θάνατο της αγοράς στις πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, που τρομάζει τον κόσμο και τον αναγκάζει να μην ξοδέψει τα λιγοστά διαθέσιμα χρήματά του.

Εξίσου ανησυχητικά είναι τα σημάδια και από τη μεγαλύτερη βιομηχανία που διαθέτει η χώρα μας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό.

Σύμφωνα με το Capital, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα η δημόσια τοποθέτηση από τον Α. Τσίπρα κατά του θεσμού του all inclusive, είναι πολύ πιθανό να επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο των ξενοδοχείων.

Στο δημοσίευμα, ξενοδόχοι κάνουν εκκλήσεις για σταθερότητα έστω και την τελευταία στιγμή, ενώ υπερασπίζονται τον θεσμό των all inclusive, με τον οποίο γέμισαν τα δωμάτιά τους προσφέροντας ανταγωνιστικότατες τιμές.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα