«Περιμένω από το ΣΥΡΙΖΑ να πει “όχι” στην απελευθέρωση των τρομοκρατών»

Η κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει προκαλέσει την οργή του Κώστα Μπακογιάννη. Ο δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μίλησε στον Real fm και αναφέρθηκε στην αντίδραση του για το εγχείρημα του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη (και δολοφόνο του πατέρα του, Παύλου Μπακογιάννη) ενώ μεταξύ άλλων επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας ξεκάθαρη θέση από το κόμμα της Κουμουνδούρου. «Να βγει και να πει ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν θα στηρίξει την απελευθέρωση των τρομοκρατών» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα ενός εκδοτικού οίκου να εκδίδει ένα βιβλίο. Η συγκεκριμένη επιλογή έκδοσης βιβλίου από γνωστό εκδοτικό οίκο, συνιστά πολιτικό και κοινωνικό γεγονός», σχολίασε αρχικά και συνέχισε: «Μιλάμε για έναν κατά συρροή δολοφόνο, που ο μόνος λόγος για τον οποίο καταναλώνει χρόνο στον δημόσιο διάλογο είναι ότι έχει σκοτώσει ανθρώπους. Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη θα μπορούσε τα έσοδα από αυτό το βιβλίο, να τα δώσει στους αστυνομικούς θύματα τις 17 Νοέμβρη. Υπάρχουν δεκάδες θύματα που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται».

«Έχουμε νέες γενιές τρομοκρατών, θέλω να πιστεύω όμως ότι η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι προχθές το βράδυ, έπρεπε να εξηγήσω στον 6χρονο γιό μου, γιατί ο δολοφόνος του παππού του είναι στην τηλεόραση», πρόσθεσε.

«Η μάχη της τρομοκρατίας πρέπει να μας ενώνει όλους»

«Η μάχη της τρομοκρατίας πρέπει να μας ενώνει όλους. Καλό είναι να έχουμε ενιαίο μέτωπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα πρόσωπο που η πορεία του είναι γνωστή. Ήταν μάρτυρας υπεράσπισης της 17 Νοέμβρη, έχει πολλές φορές εκφραστεί δημόσια υπέρ της 17 Νοέμβρη. Δικαίωμα του είναι και δικαίωμά μας να τον κρίνουμε», σχολίασε σχετικά με τον Νίκο Γιαννόπουλο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ας βγει και να πει ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα στηρίξει την απελευθέρωση των τρομοκρατών. Είναι μια ξεκάθαρη θέση. Το αυτονόητο ζητάμε. Ας το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ας τελειώνουμε», σχολίασε ακόμα.

 «Δεν μου περνάει από το μυαλό

«Δεν μου περνάει από το μυαλό», απάντησε μεταξύ άλλων , μιλώντας στον realfm 97,8 ο Κώστας Μπακογιάννης στο ερώτημα αν σκέφτεται τη μετακίνησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε ότι «αν ήθελα να κατέβω για βουλευτής, νομίζω είχα τις ευκαιρίες να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εμένα με γοητεύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και με γοητεύει γιατί έχει αυτό το απτό, το μετρήσιμο».

«Δεν έχει σημασία ποιος είσαι και τι λες, αλλά το τι κάνεις στη Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, «στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει σημασία ποιος είσαι και τι λες, σημασία έχει το τι κάνεις. Έχουμε μπροστά μας μια παρά πολύ δύσκολη πενταετία -κακά τα ψέματα- ενδεχομένως να είναι η πενταετία της ανόρθωσης -το ευχόμαστε όλοι- αλλά σίγουρα θα είναι η πενταετία των μεγάλων προβλημάτων και των μεγάλων προκλήσεων».

«Εύλογο είναι», πρόσθεσε, «να θέλουμε όλοι -ο καθένας από την πλευρά του- να κάνει όσο πιο πολύ περισσότερη δουλειά για να μπορέσουμε να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα