Πλεονάζοντες υπαλλήλους στην ΕΡΤ παραδέχτηκε ο Παππάς

Οι ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης αναφορικά με την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού της ΕΡΤ σε άλλες υπηρεσίες, έδωσε μεν την ευκαιρία στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, να απαντήσει ότι δεν υφίσταται κανενός είδους σκοπιμότητα στην επίμαχη τροπολογία, ωστόσο τον «υποχρέωσε» να παραδεχτεί ότι η ΕΡΤ έχει υπεράριθμο προσωπικό.

«Η ΕΡΤ δεν πρόκειται να γίνει η πίσω πόρτα για προσλήψεις στο δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς και εξήγησε ότι «έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει προσωπικό το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού, σε άλλες υπηρεσίες πιο ευαίσθητες για τις ανάγκες των πολιτών».

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ, τον αριθμό των προσλήψεων και την καταβολή αποζημιώσεων. Επ’ αυτού, ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε στην παλαιότερη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπου όπως είπε είχε καταθέσει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η ΝΕΡΙΤ είχε το ίδιο μισθολογικό κόστος με την ΕΡΤ.

«Η δική μας η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε ενέργειες βίου κλεισίματος, αλλά επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα