Πολύ δυνατή κόντρα σε… αδύναμους!

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 την Πογκόν (Β’ Πολωνίας, 15η στο περσινό πρωτάθλημα) στο τέταρτο και τελευταίο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους, ικανοποιώντας με την αλάνθαστη αμυντική λειτουργία της και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης των περισσοτέρων παικτών της.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν στην πραγματικότητα μία προσομοίωση ενός αγώνα πρωταθλήματος κόντρα σε ομάδα που παίζει εξ’ ολοκλήρου αμυντικά. Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέλεξε μία ενδεκάδα, τη λεγόμενη «βασική» (τουλάχιστον με τα όπλα που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του) αφήνοντας πειραματισμούς στην άκρη, θέλοντας να δει το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας. Ο Ανέστης έπαιξε τέρμα, ο Γκάλο δεξιά, ο Ντιντάκ αριστερά, οι Τσιγκρίνσκι και Κολοβέτσιος κεντρικοί οπισθοφύλακες, Σιμόες και Γιόχανσον στα χαφ, Βάργκας αριστερά Μπαρμπόσα δεξιά και Μάνταλος πίσω από τον Αραβίδη.

Σε αυτό το πρώτο μέρος είδαμε τον Τσιγκρίνσκι ως δεξί στόπερ να ανεβαίνει ψηλά με την μπάλα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Γκάλο να κινηθεί ως χαφ-εξτρέμ και τον Μπαρμπόσα που έπαιζε από αυτή την πλευρά να γίνει δεύτερος φορ. Αυτό το σχέδιο για να αποφέρει καρπούς θέλει πολλή δουλειά, καθώς ο Ουκρανός ναι μεν μπορεί να εφαρμόσει το δικό του ρόλο, αλλά οι άλλοι δύο θέλουν εκμάθηση.

Σιμόες και Γιόχανσον αρχικά έπαιζαν στο ίδιο ύψος, με τον Πορτογάλο να κινείται λίγο πιο μπροστά μετά το μισάωρο. Ο Ντιντάκ ήταν στην αρχή μουδιασμένος, αλλά μετά το 25’ πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, ενώ δεν είχαν αποτέλεσμα οι μάλλον βεβιασμένες ενέργειες του Βάργκας και οι εξεζητημένες του Μπαρμπόσα. Δυστυχώς για την ΑΕΚ ο Αραβίδης φάνηκε ακίνδυνος, ενώ ο Μάνταλος παραλίγο να βάλει πάλι γκολ ερχόμενος ως κρυφός φορ. Η Ένωση, βέβαια, αμυντικά ήταν αλάνθαστη, με την ομάδα να γυρνά με συνέπεια πίσω στις τρεις περιπτώσεις που οι Πολωνοί επιχείρησαν να επιτεθούν με πολλούς παίκτες (10’, 18’ και 26’). Θετικό, επίσης, ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην των στόπερ, επιχείρησαν έστω και μία φορά να βγάλουν τελική πάσα (με τον Γιόχανσον να παίρνει τον καλύτερο βαθμό), αλλά η αλήθεια πως δεν ήταν πετυχημένες οι περισσότερες πάσες. Καλή ήταν η Ένωση στο πρέσινγκ, χάρη στο οποίο κέρδισε πολλές πάσες.

Στην επανάληψη ο Κετσπάγια άφησε για λίγη ώρα την ίδια δεκάδα (έβαλε μόνο Μπάρκα αντί Ανέστη στο τέρμα) για να ελέγξει και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης των παικτών του και μάλλον πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να κλείνουν τους Πολωνούς στην περιοχή τους. Μετά το 56’ ξεκίνησαν οι αλλαγές της ΑΕΚ, όταν πλέον οι «κιτρινόμαυροι» είχαν εξαντλήσει τους γηπεδούχους. Το β’ μέρος ήταν ένας μονόλογος χωρίς δυνατότητα ιδιαίτερης κριτικής, καθώς ο αντίπαλος ήταν αδύναμος και μάλλον η Ένωση θα έπρεπε να έχει επιλέξει και έναν πιο δυνατό αντίπαλο για καλύτερα συμπεράσματα. Τα γκολ σημείωσαν οι Πλατέλλας (62’), Μπακασέτας (75’) και αυτογκόλ (81’). Θετικά δείγματα από τον νεαρό Γαλανόπουλο, εξαιρετικά ορεξάτος ο Πλατέλλας, δύσκολος στο γκολ πάλι ο Πέκχαρτ, αν και πιο κινητικός από άλλα ματς, ενώ ο Ντίας για ανέτοιμος έδειξε καλά στοιχεία. Πάλι 4-2-3-1 σε όλο το 90λεπτο από τον Γεωργιανό τεχνικό.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα