Που θα γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο

Χιλιάδες θέσεις εργασίας για μόνιμο προσωπικό και συμβασιούχους ανοίγουν το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, τον δρόμο προς το ΑΣΕΠ παίρνει και η νέα μεγάλη προκήρυξη στον χώρο της Υγείας, που αφορά 1.760 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, η προκήρυξη ενδέχεται να «σπάσει» στα δύο, όπως είχε συμβεί και με την 4Κ/2015 και την 5Κ/2015, λόγω του πλήθους των ειδικοτήτων και της μεγάλης συμμετοχής των υποψηφίων κυρίως της Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες που ζητά το υπουργείο είναι οι εξής: ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΔΕ Νοσοκόμων Φυλάκων Ασθενών, ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών και ΥΕ Βοηθών Θαλάμου.

Την ίδια ώρα άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά σε προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη με επτάμηνη σύμβαση 1.314 φυλάκων, νυχτοφυλάκων, καθαριστών, ενώ προωθείται και διαγωνισμός για 90 μόνιμους φύλακες.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι στο ΑΣΕΠ ετοιμάζονται νέες προκηρύξεις για 36 διανομείς στα ΕΛΤΑ και 151 υπαλλήλους Πληροφορικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης (δικαστήρια). Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός των 49 λιμενοφυλάκων που ολοκληρώνεται στις 17/2, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί νέα προκήρυξη του υπ. Οικονομικών για 25 χημικούς στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα