“Που πάνε τα λεφτά μας”

Με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του Σταύρου Θεοδωράκη και δράσεις σε όλη την Ελλάδα, το Ποτάμι προσπαθεί να αντιστρέψει την δημοσκοπική κατηφόρα και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Σήμερα ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και την ψήφισης του στο τέλος της εβδομάδας το Ποτάμι ξεκίνησε καμπάνια του Ποταμιού για τον προϋπολογισμό με στόχο την ενημέρωση των πολιτών.
Κι όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Στον προϋπολογισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προστέθηκαν 2,5 δισ. παραπάνω φόροι για το 2017.Και αναρωτιέται κανείς: Πού πάνε λοιπόν τα λεφτά μας;
• Στη στήριξη των ανέργων; Όχι. ‘Έχουμε τη μεγαλύτερη ανεργία στην ΕΕ και δίνουμε τα λιγότερα.
• Στη στήριξη των οικογενειών; Όχι. Είμαστε προτελευταίοι σε δαπάνες για τη στήριξη της οικογένειας.
• Στην υγεία; Όχι. Δαπανούμε τα λιγότερα λεφτά -με διαφορά- από όλους στην Ευρωζώνη.
Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες δαπάνες γενικών υπηρεσιών, χωρίς αυτό όμως να ανταποκρίνεται σε ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος. Δεν έχουμε παιδεία και υγεία αλλά έχουμε όμως κομματικούς στρατούς. Και σε αυτή τη μαύρη τρύπα του πελατειακού κράτους πηγαίνουν τα λεφτά μας”.

Και από την Σεβαστουπόλεως επισημαίνουν ότι σαν χώρα πρέπει να αλλάξουμε πορεία. Έτσι με την παραπάνω δράση, όχι μόνο ενημερώνουν τον κόσμο, αλλά προβάλλουν και τις προτάσεις του κόμματος.
Δηλώσεις
Στο μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης παραχώρησε άλλες δύο συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο όπου μίλησε τόσο για την καταγγελία του ΚΚΕ, όσο και για τα εθνικά μας θέματα.
Έκανε την εκτίμηση του ότι υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τις «συνακροάσεις» που κατήγγειλε το ΚΚΕ και μισθοδοτούμενους εκδότες ακροδεξιών σάιτ και εντύπων, όπως και τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην ανάγκη να ολοκληρωθεί ομαλά η αξιολόγηση λέγοντας: «Η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα πέσει. Το θέμα είναι να μην απειλήσει αυτή η πτώση την ευρωπαϊκή μας πορεία». Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτώμενος για τον Πρωθυπουργό σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας αντί να χτίζει, γκρεμίζει. Αντί να ενώσει, διχάζει», ενώ αναφερόμενος στο κοντράστ της παρουσίας του στην Κούβα σε σχέση με την επίσκεψη Ομπάμα, όπου ο κ. Τσίπρας ήταν σαν να έκανε αγγαρεία τόνισε: «Κοντά στον Μαδούρο άνοιξε η ψυχή του».
Σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα επέμεινε στην πράοταση για Εθνικό Συμβούλιο Ασαφάλειας: «Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να τα σηκώνει το κόμμα που κυβερνάει. Τα εθνικά θέματα πρέπει να έχουν πλειοψηφίες του 80%, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως προτείναμε. Το λέμε και το ξαναλέμε και ελπίζουμε κάποια στιγμή, να γίνει πραγματικότητα».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχει πανικός από την επιθετική ρητορική της ηγεσίας των Τούρκων. Όπως ανέφερε: «Έχουμε δύο συμπεριφορές στο πολιτικό σύστημα. Είτε αδιαφορούμε, είτε πανικοβαλλόμαστε. Δεν είναι ούτε η μία λύση, σωστή, ούτε η άλλη. Δεν μπορούμε να πανικοβαλλόμαστε επειδή ο Ερντογάν κάνει μία δήλωση. Αλλά από την άλλη δεν πρέπει και να αδιαφορούμε. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε».
Όπως ανέφερε στη συνέχεια: «Πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, γιατί ακούω πολλούς πανικόβλητους να μιλούν. Η Ελλάδα δεν απειλείται, η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή χώρα και παραμένει μια χώρα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, άρα ας μην μιλάμε με όρους πανικού στην κοινωνία. Βεβαίως, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε στο εθνικό μέτωπο, για να μη νομίζουν ότι κάποιοι στα εθνικά θέματα είναι μόνοι τους. Γι’ αυτό ακριβώς προτείναμε την δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου εκεί θα παίρνονται όλες οι καθοριστικές για την χώρα αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα