«Πράσινο» το ντέρμπι της Λεωφόρου, 1-0 ο ΠΑΟ τον Ολυμπιακό με Μπεργκ!

Νίκη στο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» για τον Παναθηναϊκό με 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας υπήρχε μία καλά οργανωμένη ομάδα με πλάνο και θέληση για τη νίκη και μία άλλη χωρίς ιδιαίτερη ομοιογένεια που δεν είχε αρκετό θάρρος στα πρώτα λεπτά για να κόψει τον βήχα των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και «έπνιξε» τον προβληματικό Ολυμπιακό, παίζοντας σε φουλ ρυθμούς για 35 λεπτά, με ασφυκτικό πρέσινγκ και γρήγορες πάσες όταν διατηρούσε κατοχή μπάλας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και χάρη στον Καπίνο έβγαλαν το πρώτο μέρος όντας μόνο ένα γκολ πίσω, αυτό που έβαλε με ωραίο βον-πλανέ ο Μπεργκ στο 15’.

Στην επανάληψη ήταν αδύνατο ο ΠΑΟ να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και μετά το 55’ οι Πειραιώτες ισορρόπησαν, αλλά δεν βρήκαν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Όταν μάλιστα ο Ουζουνίδης έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές στο 76’, ο Ολυμπιακός έχασε και πάλι τον έλεγχο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πιέσει μέχρι τέλους για την ισοφάριση.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός μάλλον αγκαλιάζει την είσοδο στην πεντάδα και σίγουρα κερδίζει σε ψυχολογία, ενώ ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που έχασε ο Πανιώνιος και διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας των έξι βαθμών που σημαίνει πως με τρεις νίκες στα τελευταία πέντε ματς στέφεται πρωταθλητής. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι η τέταρτή του ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, που σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από την Μπεσικτάς συνθέτουν ένα σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων τα οποία καταδεικνύουν τα μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα που έχει η ομάδα.

ΠΑΟ: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (76’ Λουντ), Εμποκού (85’ Μπουμάλ), Κλωναρίδης (76’ Λέτο), Μπεργκ

ΟΣΦΠ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57’ Ανδρούτσος), Τσόρι (63’ Φορτούνης), Ελιουνούσι (81’ Καρντόσο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα