Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν Μίχος και Κασιδιάρης

Προθεσμίες για να απολογηθούν στις 9 –ο Νίκος Μίχος– και στις 10 Ιουλίου –ο  Ηλίας Κασιδιάρης– ζήτησαν και πήραν σήμερα οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Ο Νίκος Μίχος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ότι για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Νίκος Μίχος είχαν απολογηθεί τον περασμένο Οκτώβριο, πριν η υπόθεση ανατεθεί στις εφέτες-ειδικές ανακρίτριες, και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, με τη διαφορά ότι στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε και η χρηματική εγγύηση των 50.000 ευρώ.

Σήμερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης βγήκε από το εφετείο κρατώντας στα χέρια δυο άδειες για δύο νόμιμα κυνηγετικά όπλα, λέγοντας τα εξής: «Για δυο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που είχα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να με φέρουν κατηγορούμενο ότι με αυτά θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή αλλά κανιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους επέδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες».

Ο Νίκος Μίχος παραδέχτηκε ότι κατείχε παράνομα ένα πιστόλι υποστηρίζοντας ότι το είχε για την προστασία του όταν έκανε εμπόριο ζωοτροφών. «Πρόκειται για ένα πιστόλι που κατείχα παράνομα αλλά λόγω της δουλειάς μου» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χ.Α. και συνέχισε: «Μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα