Ο νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης θέλει να κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων

Θέλει να διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ» - Πιθανό νέο νομοθετικό μπλόκο

Την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ανακοίνωσε ο νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης μέσω ανακοίνωσης της συνηγόρου του.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με αποτέλεσμα ο Άρειος Πάγος να αποκλείσει το κόμμα «Έλληνες» μέσω του οποίου ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης ήθελε να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Αντίστοιχος αποκλεισμός είχε υπάρξει, με νέα απόφαση του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή του στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση που υπογράφει η δικηγόρος του, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Υπό την ιδιότητα μου ως συνήγορος υπερασπίσεως του κου Ηλία Κασιδιάρη, σας αποστέλλω το παρόν, στα πλαίσια της εντολής που έχω λάβει, προκειμένου να σας γνωστοποιήσω τα κάτωθι, που αποτελούν προσωπική ανακοίνωση του εντολέα μου:

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ. Στόχος του να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της. Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες. Προτεραιότητά μας η ευημερία, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του Αθηναίου πολίτη. Ενωμένοι μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων».

Έρχεται νέο μπλόκο;

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να αποκλείσει τον Ηλία Κασιδιάρη από τις δημοτικές εκλογές. Φέρεται πως η νέα ρύθμιση θα εστιάζει πολύ περισσότερο στο πρόσωπο του καταδικασθέντα και όχι σε κάποιο σχήμα που ενδεχομένως να υποστηρίξει.

Ειδικότερα, θα προβλέπει πως καταδικασμένος, έστω και πρωτόδικα, για σοβαρά εγκλήματα δεν είναι δυνατόν να είναι υποψήφιος για δήμαρχος, περιφερειάρχης, δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα