Προπονητής και… Γκιρτζίκης στο στόχαστρο του Ιβάν

Σε μείζον θέμα για το αγωνιστικό μέλλον του ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να εξελίσσεται η υπόθεση του προπονητή, καθώς όλα τα «πειράματα» επί εποχής Ιβάν Σαββίδη κατέληξαν στα… βράχια, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στους συνεργάτες του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Τα πάντα αυτό το διάστημα στον ΠΑΟΚ, κινούνται γύρω από δύο άξονες. Ο ένας αφορά την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο άλλος την πρόσληψη του καταλληλότερου προπονητή. Και τα δύο, όπως τονίζεται από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου, είναι… ρώσικη ρουλέτα. Γιατί; Διότι μπορούν να προσφέρουν λύσεις, αλλά μπορούν να οδηγήσουν και στο απόλυτο αδιέξοδο.
Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε πρόσφατα ότι κανείς δεν εύχεται το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί και η υπάρχουσα κατάσταση, ζητώντας σε πρώτη φάση την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη, την ίδια στιγμή που «τρέχει» το τελεσίγραφο της 15ης Απριλίου για την επανέναρξη του Κυπέλλου από τη FIFA. Ο κ. Σαββίδης θεωρεί δώρον άδωρο να αγωνίζεται η ομάδα του και να επενδύει ο ίδιος μεγάλα ποσά για την ενίσχυσή της και τη συντήρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, όταν η Ομοσπονδία λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο και δεν παρουσιάζεται κάποια θετική εξέλιξη. Ένα Grexit, ωστόσο, θα ήταν καταστροφικό από οικονομικής άποψης, καθώς θα άφηνε τις ελληνικές ομάδες εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά και χωρίς κίνητρο εντός των συνόρων. «Ο αποκλεισμός δεν είναι λύση», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Ιβάν Σαββίδης.
Αυτό είναι το ένα θέμα. Το άλλο αφορά τον προπονητή. Ο ΠΑΟΚ έχει δοκιμάσει τα πάντα. Η τελευταία πετυχημένη «συνταγή» ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας παραμένει στο… κάδρο, παρ’ ότι η περίπτωσή του παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Οι άνθρωποι του «Δικέφαλου του Βορρά» είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τα περιθώρια, παράλληλα όμως έχουν ξεκινήσει επαφές και με άλλες περιπτώσεις. Όλως τυχαίως, το όνομα που κυκλοφόρησε τα τελευταία 24ωρα, είναι ο επίσης Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο.
Γιατί ο «Δικέφαλος του Βορρά» στρέφεται στην πορτογαλική αγορά; Για δύο λόγους. Πρώτον, διότι, από το παράδειγμα του Σάντος, αποδεικνύεται πως η γενικότερη κουλτούρα των Πορτογάλων ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας. Δεύτερον, διότι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης θέλει να επενδύσει σε παίκτες από τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Ένας Πορτογάλος τεχνικός θα ανοίξει πολλές πόρτες και θα συνεισφέρει σημαντικά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Αταλάντα και Σασσουόλο για Τζαβέλλα

Στο στόχαστρο ιταλικών ομάδων φέρεται να έχει μπει ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ παρακολουθείται τόσο από την Αταλάντα, όσο και από τη Σασσουόλο, οι οποίες έχουν εντοπίσει στην ελληνική αγο0ρά φθηνές, αλλά ποιοτικές λύσεις.
Σκάουτερ των δύο ιταλικών συλλόγων παρακολούθησαν τον παίκτη στο φιλικό της εθνικής ομάδας με το Μαυροβούνιο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τον «τσεκάρουν» και στα επόμενα παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έγινε ήδη η πρώτη κρούση προς τον μάνατζερ του διεθνούς μεσοαμυντικού, ο οποίος έχει ήδη μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς έχει αγωνιστεί τόσο στη Γερμανία, όσο και στη Γαλλία με τις φανέλες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Μονακό αντίστοιχα.
Το συμβόλαιο του Τζαβέλλα με τον ΠΑΟΚ εκπνέει το καλοκαίρι του 2017. Η διοίκηση του «Δικέφαλου του Βορρά» υπολογίζει στον παίκτη, ωστόσο δεν θα είχε αντίρρηση να συζητήσει μία καλή προσφορά από ευρωπαϊκό σύλλογο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα