Προς οριστική συμφωνία με Μέσι η «Μπάρτσα»

Εβδομάδα εξελίξεων για το νέο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα είναι αυτή που διανύουμε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca.

Οι δύο πλευρές έχουν μπει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες, προκειμένου να είναι τα πάντα έτοιμα προς… σύνταξη και… υπογραφή. Όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, η διοίκηση του καταλανικού συλλόγου αναμένει την επιστροφή του Χόρχε Μέσι (πατέρα του Λιονέλ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί το τελικό ραντεβού και να πέσουν οι υπογραφές. Εάν δεν υπάρξουν νέες επιπλοκές, ο πατέρας του Αργεντινού ποδοσφαιριστή και ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, θα καταλήξουν σε συμφωνία και έτσι ο Λιονέλ Μέσι θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης σε όλο τον κόσμο, με συμβόλαιο 16 εκατομμυρίων, συν τα μπόνους.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν αρκετό καιρό νωρίτερα, αλλά το μεγάλο «αγκάθι» για την επίτευξη της συμφωνίας δεν ήταν η στάνταρ αποδοχές, αλλά τα μπόνους. Η επικείμενη υπογραφή του νέου συμβολαίου, θα αποτελέσει την καλύτερη και ουσιαστικότερη απάντηση της Μπαρτσελόνα στις φήμες που ήθελαν τον Αργεντινό να αποχωρεί από την ομάδα της Βαρκελώνης το ερχόμενο καλοκαίρι. Το συμβόλαιο που ισχύει τώρα για τον Μέσι εκπνέει το 2017, ενώ το νέο θα επεκταθεί για έναν χρόνο, δηλαδή για το καλοκαίρι του 2018.

Το μεγάλο θέμα, πάντως, που προκαλεί εντύπωση, είναι το εξής. Τα τελευταία εννιά χρόνια, η Μπαρτσελόνα έχει καλέσει τον Λιονέλ Μέις εφτά φορές για διαπραγματεύσεις και του έχει κάνει ισάριθμα νέα συμβόλαια! Με άλλα λόγια, ο Αργεντινός, με την παρουσία του στο γήπεδο, έχει εξαναγκάσει τους Καταλανούς να του προσαρμόζουν συνεχώς τους όρους της μεταξύ τους συνεργασίας. Στην ουσία, ο Μέσι βρίσκεται σε μία μόνιμη βάση… διαπραγμάτευσης με την Μπαρτσελόνα, καθώς υπογράφει νέο συμβόλαιο κάθε… 15 μήνες!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα