Προς παράταση οι δόσεις του φόρου ακινήτων

Παράταση ενδέχεται να δοθεί για έναν-δύο μήνες στις δόσεις του φόρου ακινήτων που αφορά  περισσότερους  από 5.700.000 ιδιοκτήτες που καλούνται να τον πληρώσουν. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι τα εκκαθαριστικά αναμένεται να εκδοθούν στις 20-25 Ιουλίου.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μετατεθεί για έναν-δύο μήνες η πληρωμή των δόσεων του φόρου ακινήτων, τον οποίο θα κληθούν το επόμενο διάστημα να πληρώσουν περισσότεροι από 5.700.000 ιδιοκτήτες.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Τσαβδάρης υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί αυτή η παράταση προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα και οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τον φόρο σε έξι μηνιαίες δόσεις, όπως ορίζει ο νόμος, και όχι σε λιγότερες.

Αυτό αναμένεται να γίνει με την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, σήμερα ή αύριο, η οποία θα περιλαμβάνει ευνοϊκές για τους φορολογουμένους αλλαγές. Εξαιτίας της καθυστέρησης στην εκκαθάριση του φόρου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πλήρωναν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όχι στα τέλη Ιουλίου αλλά στα τέλη Αυγούστου.

Αυτό όμως, σύμφωνα με το in.gr δεν θα άλλαζε το γεγονός ότι η τελευταία δόση είναι να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει ο νόμος, και κατά συνέπεια να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις αντί για έξι. Με τη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα διευκρινιστούν όλα αυτά τα θέματα ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση και κυρίως η πληρωμή του νέου φόρου σε έξι δόσεις (τελευταία δόση Ιανουάριος ή και Φεβρουάριος 2015). Πληροφορίες, αναφέρουν ότι τα εκκαθαριστικά αναμένεται να εκδοθούν στις 20-25 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα