Σουλτς αντί Γιούνκερ

Αναβλήθηκε τελικά η συνάντηση του Σταύρου Θεροδωράκη με τον Γιούνκερ, λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος του προέδρου της Κομισιόν. Μάλιστα σε επικοινωνία άφησαν ανοιχτό το ραντεβού για το αμέσως προσεχές διάστημα. Αντ’ αυτού ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς με αντικείμενο την προσφυγική κρίση. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Γερμανός πολιτικός πίεσε για μία ακόμη φορά το Ποτάμι να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση Τσίπρα. Όταν ο Θεοδωράκης απέρριψε τέτοιο ενδεχόμενο ο Σουλτς προέτρεψε τον επικφαλής να εντείνουν τις διεργασίες με την Φώφη Γεννηματά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία του Ποταμιού με τίτλο «Αλληλεγγύη Χωρίς Σύνορα». Στόχος είναι να δείξει το S&D τη συμπαράσταση του στους πρόσφυγες αλλά και στην Ελλάδα που δοκιμάζεται και από την προσφυγική κρίση.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έχει συναντήσεις και με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά και με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμαν.
Μετά τη συνάντηση με τον Γιούνκερ ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στην ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεχόμενος την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος του ALDE. Ο Γκι Φερχόφσταντ ζήτησε από τον Σταύρο Θεοδωράκη να μιλήσει για το μεγάλο θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γιατί όπως του είπε το Ποτάμι είναι το μοναδικό ίσως αυτή τη στιγμή κόμμα στην Ελλάδα που θεωρεί τις μεταρρυθμίσεις τον απόλυτο ρυθμιστικό παράγοντα για μια οικονομία που πεθαίνει.
Φόρο τιμής
Πριν ξεκινήσει τις συναντήσεις του στη Βελγική πρωτεύουσα ο κ. Θεοδωράκης, ωστόσο, επισκέφτηκε τη στάση του μετρό που έγινε στόχος τζιχαντιστών πριν δυο εβδομάδες, προκειμένου να αφήσει ένα λουλούδι.
«Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Οι ημιπαράφρονες φανατικοί που σκότωσαν 32 ανθρώπους στην καρδιά της Ευρώπης, δε θα νικήσουν. Οι άνθρωποι εδώ ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Δουλεύουν, χαμογελούν, ερωτεύονται, τραγουδούν, φωνάζουν, αγωνίζονται. Τα τέρατα στις τρύπες τους», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Ερώτηση

Κοινοβουλευτικές απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης ζητάει «Το Ποτάμι», για τις αδιαφανείς διαδικασίες στη δημιουργία Hotspot στη Χίο και τη σίτιση και στέγαση των προσφύγων και μεταναστών στα διάφορα κέντρα φιλοξενίας, τις οποίες αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς (Β΄ Αθηνών), Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), και Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄ Αθηνών) με ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εθνικής Άμυνας θέτουν μία σειρά από ερωτήματα, ως προς τις συνθήκες ανάθεσης, τον προϋπολογισμό και τους αναδειχθέντες ως αναδόχους του συγκεκριμένου έργου.
Μεταξύ άλλων, ρωτούν αν είναι αληθές ότι δόθηκαν συνολικά 1.277.167 ευρώ για την κατασκευή κέντρου υποδοχής στη Χίο σε εταιρεία, η οποία δεν διαθέτει ιστοσελίδα και δεν έχει τηρήσει την υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών της τα τελευταία τρία χρόνια.
Επίσης, αν δόθηκε το πιο πάνω ποσό, αν και οι λυόμενοι οικίσκοι για τη στέγαση των μεταναστών στο εν λόγω κέντρο ήταν δωρεά της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια», οι δε εργασίες μεταφοράς κλινών και εν γένει διαμόρφωσης του χώρου έγινε από φαντάρους.
Επιπλέον, ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα τιμολόγια που εξέδωσε η ανάδοχος εταιρεία στο πλαίσιο εκτέλεσης του πιο πάνω έργου και να δοθούν απαντήσεις για το ποιος και με ποια κριτήρια όρισε τα προς προμήθεια αγαθά και τον προϋπολογισμό αυτών για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών στα διάφορα κέντρα κράτησης/φιλοξενίας και αν είναι αληθές, ότι για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών σε διάφορα κέντρα ανά την Ελλάδα ζητούνται προσφορές, μόνον από εταιρείες που είναι ήδη συμβεβλημένες με τις υπηρεσίες του ΥΕΘΑ; Αν ναι, γιατί;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα