Προτάσεις για τους αγρότες

Η επόμενη ημέρα της κρίσιμης ψηφοφορίας έχει προκαλέσει προβληματισμό στη ΝΔ. Και αυτό αφορά για τα νέα μέτρα που θα πλήξουν τους αγρότες. Για τον λόγο αυτό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκε με περισσότερους από 30 βουλευτές, οι οποίοι έχουν εκλεγεί στην περιφέρεια και σε αγροτικές περιοχές. Οι βουλευτές εξέφρασαν στον κ. Μεϊμαράκη τον προβληματισμό τους για τις αλλαγές στον ΦΠΑ, που τους αφορούν, και γενικότερα για τη φορολόγησή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ τούς είπε ότι θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμά όπου πρέπει, και στην κυβέρνηση και στους εταίρους, ώστε, ότι είναι δυνατόν, να αλλάξει προς την κατεύθυνση της στήριξης των αγροτών.
«Για τη ΝΔ το θέμα των αγροτών δεν είναι συντεχνιακό αλλά προτεραιότητα, καθώς καταστρέφεται η πρωτογενής παραγωγή και μάλιστα την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ανεβάζει τη φορολογία για να εξυπηρετήσει κομματικές υποχρεώσεις αυξάνοντας το κράτος και κάνοντας διορισμούς» αναφέρουν πηγές της Συγγρού.
Παράλληλα, τονίζουν ότι για τη ΝΔ αποτελεί προτεραιότητα και το θέμα του ανοίγματος των τραπεζών, καθώς σημειώνουν ότι είναι εργαλείο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Μουρμούρες
Στο μεταξύ έχουν ενταθεί οι μουρμούρες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, καθώς αρκετοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η … πολλή συναίνεση βλάπτει σοβαρά την παράταξη. Σχετικές διαφωνίες διατυπώθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ μετά την ψηφοφορία βουλευτές έλεγαν πως «δεν μπορεί ο Τσίπρας να κυβερνά, η ΝΔ να ψηφίζει τα νομοσχέδια του και 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίζουν ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης της κυβέρνησης»!
Αυτός ήταν και ο λόγος που μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Μεϊαμράκης προχώρησε στη δήλωση, ότι «η ΝΔ είναι συμπαγής και ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση που έχουμε για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
«Ο Πρωθυπουργός έχει πάρει το μήνυμα και θα πάρει τις δικές του αποφάσεις», είπε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σε σχετική ερώτηση τόνισε πως δεν βλέπει τον λόγο να γίνουν εκλογές. «Η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει τουλάχιστον αυτή τη στιγμή πρόταση μομφής», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Βέβαια οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν διαπιστώσει πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε κάθε αναφορά του βάζει στο κάδρο της κυβέρνησης και του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων και τον Πάνο Καμμένο. Και αυτό εντάσσεται στην τακτική να κερδίσει ψηφοφόρους που έφυγαν από τη ΝΔ και πήγαν στους ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα