Προτίμησε επίσκεψη στο ΠΙΚΠΑ Βούλας

Στην τελετή των Θεοφανίων δεν εμφανίστηκε πουθενά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ούτε στον Πειραιά, που είθισται να είναι το επίκεντρο, ούτε στην Δεξαμενή, όπου βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και η κ. Γεννηματά. Απουσία πήρε και από τον εορτασμό στην Θεσσαλονίκη, όπου την εκπροσωπεί ως βουλευτής της περιοχής.

Αντίθετα την ημέρα των Θεοφανείων προτίμησε να επισκεφτεί τα παιδιά στο ΠΙΚΠΑ της Βούλας. Ο επικεφαλής του κόμματος μαζί με την Εύα Στάμου από τον Τομέα Υγείας του Ποταμιού και τον Βασίλη Χαρόπουλο από τον Τομέα Πρόνοιας επισκέφτηκαν με την Διευθύντρια του Ιδρύματος, Ιωάννα Μαυρογιάννη, τους θαλάμους των παιδιών, μίλησαν με τα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους μέχρι το απόγευμα.

Στο ΠΙΚΠΑ φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 70 παιδιά με ελαφριές και βαρύτερες παθήσεις και παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, πολλά προβλήματα μοιάζουν ανυπέρβλητα, όπως η έλλειψη προσωπικού και η απουσία ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως η δουλειά τους είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς στους θαλάμους φιλοξενούνται και παιδιά τα οποία χρειάζονται 24ωρη παρακολούθηση. Αυτό που τόνισαν είναι πως είναι αναγκαία η δημιουργία ενός σύγχρονου Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας στην Περιφέρεια Αττικής, το οποίο θα καλύπτει ενιαία και συστηματικά τις τρέχουσες αλλά και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες.

Αντί για δώρα, το Ποτάμι προσέφερε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας κάποια είδη πρώτης ανάγκης σύμφωνα με τις υποδείξεις του προσωπικού και για τους μικρούς φίλους μοίρασε φωτογραφίες από τις πρωινές και μεσημεριανές δραστηριότητες που έκαναν μαζί.

Η πολιτική αντιπαράθεση

Σε ότι αφορά την πολιτική του κόμματος, όπως λένε από την Σεβαστουπόλεως αναμένουν το τελικό σχέδιο Κατρούγκαλου, το οποίο θα έρθει στη Βουλή, αν και είναι αρκετοί που υποστηρίζουν για να αποφευχθούν διαρροές το πιθανότερο είναι να έρθει με την μορφή ΠΝΠ. “Εξάλλου η κυβέρνηση είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους πρακτικές”, λένε χαρακτηριστικά.

Τέλος το Ποτάμι σήκωσε για μία ακόμη φορά υψηλούς τόνους σε ανακοίνωση του για τις αλλαγές του Μπαλτά σε θέσεις του υπουργείου του, χαρακτηρίζοντας ως σοβιετικής νοοτροπίας τις αποφάσεις του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα