Πρωτοστατεί ο Κυριάκος στην εξεταστική για Βαρουφάκη και plan B

Σήκωσε πολύ ψηλά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τους πρώτους έξι μήνες του 2015, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμη και λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Μάριο Ντράγκι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως «ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. «Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις το λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
«Σήμερα είναι περισσότερο πάρα ποτέ ανάγκη, να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της Ν.Δ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων είναι σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ επίκαιρο. Ζητώ και σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματιστεί τη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θυμίζω ότι έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα», επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Σε καλό κλίμα
Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ντράγκι κράτησε 50 λεπτά, έγινε σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον κ. Ντράγκι, για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Εξήγησα στον κ. Ντράγκι ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και θα προσελκύσουν επενδύσεις. Επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν μια πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα, απογοητευμένοι, εγκαταλείπουν την Ελλάδα.
Το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μια τέτοια επενδυτική έκρηξη στην Ελλάδα, δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αντί να μειώσει τις δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και, δυστυχώς, στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες».
Ως πρωθυπουργός
Αυτό πάντως που είναι γεγονός, ότι στο τριήμερο ταξίδι του σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στους υποψήφιους επενδυτές ως ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, στη σκιά του Brexit συνάντησε και συνομίλησε με πάρα πολλούς επιφανείς οικονομικούς παράγοντες, στους οποίους και παρουσίασε το δικό του οικονομικό σχέδιο και έφερε τον εαυτό του σε αντιδιαστολή με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας με έμφαση, ότι ο ίδιος είναι αυτός που πιστεύει πραγματικά στις επενδύσεις και μπορεί επί των ημερών του να προχωρήσουν με ένταση επενδυτικά σχέδια.
«Με εμένα Πρωθυπουργό θα υπάρχει καθαρό και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ενώ θα υπάρχουν και κίνητρα για επενδύσεις και από το εξωτερικό» είπε στο δείπνο που οργάνωσε η Deutshe Bank και η Goldman Sachs, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης καλλιέργησε κλίμα για μελλοντικές συνεργασίες και επενδυτικές προτάσεις για τη χώρα μας.
«Το σχέδιό μου για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας θα είναι πραγματικά φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστικό. Θα αποτελέσει ένα πραγματικό σοκ που θα δώσει ώθηση στην οικονομία» ήταν η κεντρική γραμμή του Κυρ. Μητσοτάκη και στο δείπνο και στη συνάντηση με το επιτελείο του οίκου PIMCO, καθώς και με τη συντακτική ομάδα των Financial Times, αλλά και σε γεύμα που παρατέθηκε, παρουσία και επιφανών ομογενών του City.
Στους επενδυτές που έκαναν πάρα πολλές ερωτήσεις για το σχέδιό του, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, με χαμηλότερη φορολογία και παροχή αναπτυξιακών κινήτρων, ώστε να αντιμετωπισθεί και η μεγάλη ανεργία στη χώρα.
Μάλιστα, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας 120.000 νέων θέσεων απασχόλησης τον χρόνο, κάτι που συνεπάγεται 100 δισ. ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις στα επόμενα 5 χρόνια και στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε πρόσκληση στα ενδιαφερόμενα funds να κοιτάξουν θετικά τις επενδυτικές προκλήσεις στην Ελλάδα. Ο στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν να εξασφαλίσει την εύνοια των διεθνών επενδυτών και να τους πείσει για το οικονομικό σχέδιο της ΝΔ, ενώ από τους εκπροσώπους του επενδυτικού κόσμου δόθηκε μεγάλη προσοχή στο ζήτημα των NPLs που αποτελεί το απόλυτο δέλεαρ για τους ίδιους,

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα