Πρόσκληση με Εθνική Συνδιάσκεψη

Νέα πρόσκληση προς τα κόμματα, τις κινήσεις και τα πρόσωπα που αισθάνονται ότι ανήκουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς, απευθύνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενόψει της Προγραμματικής της Συνδιάσκεψης τους πρώτους μήνες του 2016. Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως, επιμένουν ότι «η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς δεν αφορά μια χούφτα στελεχών αλλά την κοινωνία, δεν εξαντλείται σε συνεννοήσεις κορυφής , απαιτεί προτάσεις και λύσεις».

Με την Δημοκρατική Συμπαράταξη να επιφυλάσσει στον εαυτό της τον ρόλο του «εναλλακτικού πόλου», πάντως, και την Φώφη Γεννηματά να έχει αποκλείσει την μετατροπή της σε ‘κυβερνητικό δεκανίκι’ αντιπροτείνοντας μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας και συναίνεσης όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν φείδονται της αντιπολίτευσης που ασκούν στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Καταγγέλλοντας «κυβερνητική ακινησία», η Φώφη Γεννηματά επιβεβαιώνει ότι ζήτησε από τον Μάρτιν Σουλτς και τον Πιερ Μοσκοβισί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους, την στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα, κάτι για το οποίο τη διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν, όπως άλλωστε έκαναν και τους προηγούμενους κρίσιμους μήνες. Ειδικά σε μείζονα θέματα όπως τα κόκκινα δάνεια, η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην Παιδεία ή το συνταξιοδοτικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί ότι τίθεται θέμα ‘πολιτικής λύσης’ και αντιπαραβάλλει την ανάγκη σοβαρής και αποτελεσματικής επεξεργασίας και διαπραγμάτευσης. Αντ’ αυτού, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πηγαίνει απροετοίμαστη στις διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται χωρίς σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις και να υπογράφει τα πλέον σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.

Λίγο πριν την πιο κρίσιμη ώρα για τα σπίτια των αδύναμων πολιτών, μάλιστα, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει λύση. «Δεν υπάρχει νόμος Κατσέλη, υπάρχει νόμος ΠΑΣΟΚ», λέει, «είναι η σειρά του κ. Τσίπρα να δώσει λύση». Στην Χαριλάου Τρικούπη περιορίζονται να θυμίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και πως πρέπει να δοθεί λύσει για τα κόκκινα δάνεια ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εξ ου και καλούν την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα, προειδοποιώντας για τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα προκληθεί…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα