“Πρώτα θα πετάξει από τον 3ο όροφο τον Παπαμιμίκο”

Πάντα στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου τα πράγματα ξεφεύγουν. Το έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν τόσο στη Ν.Δ., όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Ειδικά μετά την αποστρατεία των δύο “κέρβερων” Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.

Όμως για πρώτη φορά υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., αλλά κι εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου χρησιμοποίησε “άπταιστα γαλλικά” εναντίον δύο εκ των θεωρητικά στενών του συνεργατών στην κομματική πυραμίδα, δηλαδή του γραμματέα του κόμματος και του γενικού διευθυντή. Όπως γίνεται αντιληπτό με αυτό το κλίμα καχυποψίας πως ήταν δυνατόν η Ν.Δ. να κατάφερνε να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το ερώτημα βέβαια στο οποίο προσπαθούν να δώσουν απάντηση τα περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. είναι “που το πάει ο Μεϊμαράκης”. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Μεϊμαράκης δεν κρατήθηκε κι έφτασε στα άκρα δικαιολογημένα, καθώς το δίδυμο Παπαμιμίκου-Τζιμάρα “κάνει παιχνίδι πίσω από την πλάτη του”. Εντελώς διαφορετική ανάγνωση των τεκταινομένων κάνουν, ωστόσο, τα γαλάζια στελέχη που έγιναν στόχοι των επικρίσεων του προέδρου της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι η ένταση που προκάλεσε ο κ. Μεϊμαράκης ήταν «σκηνοθετημένη» και κατέτεινε στην αναζήτηση προσχήματος για να αποχωρήσει από την κούρσα «επειδή βλέπει ότι θα χάσει στην ανοιχτή διαδικασία της ψηφοφορίας που προβλέπει».
Μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του κ. Μεϊμαράκη από τη συνεδρίαση και τη διακοπή που μοιραία ακολούθησε εξαιτίας της μεγάλης αναστάτωσης που προκλήθηκε, μέλη της ΚΕΦΕ θεωρούσαν «ανεξήγητη και υπερβολική» την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, για την οποία άλλοι εκτιμούσαν ότι μπορεί να είναι μια κίνηση που μαρτυρά πρόθεσή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
«Πρώτα θα πετάξει τον Παπαμιμίκο από τον τρίτο όροφο της Συγγρού και μετά θα αποσυρθεί…», σχολίαζαν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, που του απέδιδαν την φράση: «Αν είναι να χάσω, θα χάσω επειδή έτσι αποφάσισαν οι νεοδημοκράτες και όχι από τη… μαϊμουδιά του Παπαμιμίκου!».
Επιμένει

Πάντως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει στις καταγγελίες του στοχοποιώντας το δίδυμο Παπαμιμίκου-Τσιμάρα. Έτσι ζητά στοιχεία για τον οικονομικό απολογισμό των εκλογών του Σεπτεμβρίου από τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κωνσταντίνο Τσιμάρα, με έγγραφο που υπογράφει  ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Σωτήρης Κορομάντζος.

Στην επιστολή του ο Κορομάντζος ζητά να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις εκλογικές δαπάνες, την εκλογική χρηματοδότηση και εν γένει τα έσοδα, τα έξοδα και το κόστος των εκλογών προκειμένου να υπάρξει επίσημος οικονομικός απολογισμός.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως έχουν υπάρξει συνεχείς προφορικές οχλήσεις και αίτημα της οικονομικής επιτροπής εδώ και καιρό και δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα