Πρώτη εντός έδρας ήττα σε πρεμιέρα για τη Γιούβε!

Σε 83 πρεμιέρες στην Α’ κατηγορία της Ιταλίας, η Γιουβέντους έχει παίξει ως γηπεδούχος περίπου στις μισές, στις 40. Το χαρακτηριστικό όλων αυτών των αναμετρήσεων ήταν πως δεν είχε ηττηθεί ποτέ (33 νίκες, 7 ισοπαλίες).

Στο 41ο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του Καμπιονάτο που έπαιξε ως γηπεδούχος, όμως, έμελλε να υποστεί την πρώτη της ήττα. Υπαίτιος ήταν η Ουντινέζε χάρη στην πολύτιμη συμβολή δύο Ελλήνων διεθνών, του Παναγιώτη Κονέ και του Ορέστη Καρνέζη.

Ο πρώτος – παλιός πια στα ιταλικά γήπεδα – αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε κυρίως ανασταλτικές αρμοδιότητες λόγω της πίεσης των νταμπλούχων Ιταλίας, έκανε το καθήκον του στο 79’ και με μία σέντρα ακριβείας έδωσε μισό γκολ στον  Τερεό που απλώς έσπρωξε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Καρνέζης από την πλευρά του κατέβασε τα ρολά. Στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε σε κοντινά σουτ των επιθετικών της Γιούβε όχι μόνο επενέβη σωτήρια, αλλά μπλόκαρε και την μπάλα, μην επιτρέποντας κάποιο επικίνδυνο… ριμπάουντ.

Μεγάλη στιγμή για τους δύο Έλληνες που ονειρεύονται φέτος την υπέρβαση με την Ουντινέζε, που τα τελευταία 20 χρόνια παίζει ανελλιπώς στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας και φέτος θέλει να διεκδικήσει και πάλι κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα