Πρώτη στο ξόδεμα η Μάντσεστερ Σίτι!

Ολοκληρώθηκαν οι μετεγγραφές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, καθώς η 31η του Αυγούστου ισχύει σε όλες τις χώρες. Υπάρχει βέβαια το περιθώριο απόκτησης άνεργων ποδοσφαιριστών, ακόμη κι αν έμειναν ελεύθεροι τον περασμένο μήνα.

Πρώτη σε δαπάνες μετεγγραφών αναδείχθηκε – όπως αναμενόταν – μία αγγλική ομάδα, η Μάντσεστερ Σίτι. Οι Άραβες της γαλάζιας ομάδας δαπάντησαν 191 εκατομμύρια ευρώ και δεν έδειξαν να αγχώνονται με τους κανόνες του Financial Fair Play, παρά το ότι προ ετών είχαν πληρώσει βαρύ πρόστιμο για παραβιάσεις. Αγόρασαν τους Στόουνς, Σανέ, Χεσούς, Γκουντογκάν, Μπράβο, Νολίτο και Μορένο, ενώ δεν αποκόμισαν σοβαρά κέρδη από τους Χαρτ, Μπονί, Μαγκαλά και Νασρί που αποδεσμεύτηκαν ή παραχωρήθηκα δανεικοί. Προφανώς και οι Άγγλοι είναι πρωταγωνιστές στις μετεγγραφές, αφού τα έσοδα που λαμβάνουν από τους τηλεοπτικούς χορηγούς είναι εξωφρενικά και οφείλουν να δαπανούν χρήματα σε μετεγγραφές ή σε αυξήσεις συμβολαίων!

Δεύτερη αναδείχθηκε η άλλη ομάδα της πόλης, η Γιουνάιτεντ, αφού μόνο ο Πογκμπά αποκτήθηκε με πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Τουλάχιστον ο Ιμπραήμοβιτς αποκτήθηκε ως ελεύθερος. Συνολικά δαπάνησε 179 εκατομμύρια ευρώ (πήρε επίσης Μικιταριάν και τον Μπαϊγί από τη Βιγιαρεάλ). Η Άρσεναλ ξόδεψε 107 εκατομμύρια και η Τσέλσι κοντά στα 60, ενώ εκτός Αγγλίας τα περισσότερα χρήματα έδωσε η… νεόπλουτη Ίντερ (103.000.000 ευρώ) και η Μπάρτσα (91 εκατομμύρια). Εντύπωση προκαλεί το ότι η Λίβερπουλ του Κλοπ δεν δαπάνησε φράγκο (πήρε ελεύθερους, φτηνούς και πούλησε ένα σωρό παίκτες) και το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε και κέρδος 7,5 εκατομμυρίων ευρώ (καθώς πήρε μόνο τον Μοράτα).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα