Πρώτη φετινή κούπα το Λιγκ Καπ για Σίτι και Γκουαρδιόλα

Η Μάντεστερ Σίτι νίκησε εύκολα 3-0 την Άρσεναλ στον τελικό του Λιγκ Καπ που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ», κατέκτησε την πρώτη κούπα της χρονιάς στο αγγλικό ποδόσφαιρο και έκανε το… ζέσταμα για τους τίτλους που ακολουθούν!

Οι «πολίτες» του Γκουαρδιόλα ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του τελικού και ξεκίνησαν τη συγκομιδή τίτλων στη φετινή, πολύ αισιόδοξη χρονιά. Η Σίτι είχε μέχρι πριν από λίγες μέρες στόχο το… καρέ τίτλων, αλλά η Γουίγκαν της χάλασε τα σχέδια, αποκλείοντάς την από το Κύπελλο. Μετά από το Λιγκ Καπ, η Σίτι έχει στόχο την κούπα της Πρέμιερ Λιγκ, όπου οδηγεί την κούρσα με μεγάλη διαφορά και μετράει… αντίστροφα για την κατάκτηση και αυτού του τίτλου. Ο άλλος στόχος (και πιο δύσκολος) είναι η κορυφή της Ευρώπης και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Σίτι ήταν πολύ καλύτερη από το ξεκίνημα του ματς, με την Άρσεναλ να παρουσιάζει πολύ κακή εικόνα ειδικά στην άμυνα. Ο Σέρχιο Αγουέρο άνοιξε το σκορ μόλις στο 18΄ του τελικού και μάλιστα μετά από ασίστ του… Κλαούντιο Μπράβο! Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν και άλλες ευκαιρίες στο α΄ μέρος, αλλά έμειναν στην… ανωτερότητά τους. Στο β΄ μέρος, όμως, ήρθαν και άλλα γκολ. Ο Κομπανί συνόδευσε την πολύ καλή του εμφάνιση με γκολ στο 58΄ για το 2-0 και στο 65΄ ο Νταβίντ Σίλβα έγραψε το τελικό 3-0 για τη Σίτι. Αυτή η κούπα ήταν η πρώτη του Πεπ Γκουαρδιόλα στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα