Πως αντέχει ο Αναστασίου;

Δεν θα τον χωνέψουν ποτέ τον αποκλεισμό από την Καμπάλα οι φίλοι του ΠΑΟ. Μπορεί η νέα γενιά των φιλάθλων του «τριφυλλιού» να μην έχει νιώσει στο πετσί της το τι ακριβώς σημαίνει ευρωπαίος Παναθηναϊκός, αλλά οι παλαιότερες που το ξέρουν καλά το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Κακά τα ψέματα, αυτός ο οδυνηρός αποκλεισμός είναι που αιωρείται ακόμη πάνω από τη Λεωφόρο και κάνει τους οπαδούς του ΠΑΟ είτε να κάθονται εκνευριστικά ήσυχα στις κερκίδες, ή να αποδοκιμάζουν όσο δεν πάει τον Γιάννη Αναστασίου.

Είναι πραγματικά απορίας άξιον το πώς καταφέρνει και διατηρεί την ψυχραιμία του ο προπονητής του ΠΑΟ, ο οποίος δέχθηκε σωρεία αποδοκιμασιών την Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαϊδης», παρά τη νίκη της ομάδας του επί του Πλατανιά. Και επειδή ο Γιάννης Αλαφούζος δεν δείχνει διάθεση να τον απομακρύνει, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια, αφού μέχρι τις 21 Νοέμβρη ο ΠΑΟ θα παίξει και με Ολυμπιακό και με ΠΑΟΚ και με ΑΕΚ.

Το διάστημα των δύο μηνών είναι μεγάλο, βέβαια, αλλά αν ο Παναθηναϊκός δεν βγει αλώβητος από αυτή τη σειρά αγώνων, τότε δύσκολα θα συνεχίσει ο Αναστασίου. Και το τι σημαίνει αλώβητος θα το κρίνει ο κόσμος. Προφανώς αν καταφέρει ο ΠΑΟ το τρία στα τρία και ενδιάμεσα νικήσει και τα παιχνίδια με Skoda, ΠΑΣ και Ατρόμητο, τότε όχι μόνο θα αλλάξει το κλίμα, αλλά το «Μπράβο ρε Γιάννη, είσαι θηρίο, προχώρα εμείς σε στηρίζουμε» θα ακούγεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο Γουδί, στους Αμπελόκηπους και στη πλατεία Μαβίλη.

Ωστόσο, ένα ή δύο αρνητικά αποτελέσματα θα βαρύνουν τόσο πολύ το κλίμα που μάλλον ο Αναστασίου θα φύγει από μόνος του. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως στην πρόσφατη κουβέντα τους, ο Αλαφούζος είπε στον Αναστασίου πως τον στηρίζει, αλλά πως περιμένει κι από αυτόν να πάρει τη σωστή απόφαση πριν χαθεί το καράβι αν καταλάβει πως δεν μπορεί να σταθεί περισσότερο στο ύψος των περιστάσεων.  Τα επόμενα δύο ματς είναι θεωρητικά εύκολα, αφού ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Skoda Ξάνθη και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με δύο στα δύο θα δούμε τον Αναστασίου και στα ντέρμπι. Αν γίνει κάποια γκέλα τότε όλα είναι πιθανά…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα