Πώς να χάσει αυτή την κούπα; 

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να κατέκτησε πέρσι το νταμπλ στην Ισπανία, αλλά στη συγκεκριμένη χώρα το Σούπερ Καπ διεξάγεται κανονικά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, με την πρωταθλήτρια να αντιμετωπίζει τη φιναλίστ του Κυπέλλου.

Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στην Αθλέτικ Μπιλμπάο να διεκδικήσει έναν τίτλο που για την ώρα φαίνεται να αγκαλιάζει σφικτά, χάρη στη μεγαλύτερη προπονητική στιγμή στην καριέρα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού θα έχει να καυχιέται για πολλά χρόνια αυτό το 90λεπτο, το ιστορικό 4-0 της ομάδας του κόντρα στην διαστρική Μπαρτσελόνα. Μπορεί να εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία της κούρασης της Μπάρτσα που τρεις μέρες νωρίτερα αγωνιζόταν στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τη Σεβίλλη και μάλιστα στη μακρινή Τυφλίδα και σε παιχνίδι 120 λεπτών , ωστόσο το 4-0 δεν παύει να είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός προπονητής είχε παραδώσει μαθήματα μοντέρνου επιθετικού ποδοσφαίρου και στην Ελλάδα, το Νοέμβρη του 2008 όταν ως προπονητής του Ολυμπιακού είχε διασύρει την Μπενφίκα με 5-1 στους ομίλους του Europa League (αλλά και τη Χέρτα  με 4-0). Ήταν τότε που οι φίλοι του Ολυμπιακού τραγουδούσαν πως έτσι ονειρεύονται την ομάδα τους.  Προφανώς, έτσι ονειρεύονται την ομάδα τους και οι οπαδοί της Μπιλμπάο! Τι άλλο να ζητήσουν άλλωστε; Το 4-0 επί της Μπαρτσελόνα μπορεί να αποτελεί απλά το πρώτο ημίχρονο του ισπανικού Σούπερ Καπ, αλλά κακά τα ψέματα δύσκολα μπορεί να ανατραπεί αυτό το αποτέλεσμα και όλα δείχνουν ότι σε λίγα εικοσιτετράωρα στο Καμπ Νου θα υψώσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τίτλο ως προπονητής στην Ισπανία. Για την ώρα μετράει τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας ως τεχνικός του Ολυμπιακού και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και ένα Κύπελλο Ισπανίας ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=a_x2kn2jRDA

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα