Πώς το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει λαθραίο πετρέλαιο στην Τουρκία (βίντεο)

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο αρθρογράφος Φίνιαν Κάνινγκχαμ για τις συναλλαγές του Ισλαμικού Κράτους με την Τουρκία. Μιλώντας στο Sputnik έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που αποδεικνύει τα ίχνη του λαθρεμπορίου πετρελαίου που κάνουν οι τζιχαντιστές που οδηγούν στην πόλη Μπατμάν της Τουρκίας, εκεί που οι πετρελαϊκές μπίζνες «συνδέονται» με την οικογένεια Ερντογάν.

Ειδικότερα, σε ενημέρωση δημοσιογράφων την Τετάρτη, εκπρόσωποι του ρωσικού Γενικού Επιτελείου είπαν ότι εντόπισαν τρεις οδούς από τις οποίες μεταφέρεται το πετρέλαιο από την ανατολική Συρία στην Τουρκία, οι οποίες καταλήγουν στο διυλιστήριο της Μπατμάν.

Η μεγαλύτερη εξαγωγή πετρελαίου γίνεται από τη συριακή πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, την οποία κατέχει το Ισλαμικό Κράτος.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, υπογράμμισε ότι η οικογένεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνδέεται απευθείας με τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών μέσα από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου.

Τους τελευταίους δύο μήνες οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν καταστρέψει 32 πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο βίντεο που ακολουθεί, βυτιοφόρα και άλλες νταλίκες από τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία περνάνε δίχως κανέναν έλεγχο τα τουρκικά σύνορα:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα