Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Εκβιαστικές οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών»

Σκληρή απάντηση στα όσα υποστήριξε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν –η οποία σε συνέντευξή της υποστήριξε ότι η Ελλάδα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ προσεγγίζοντας τη Ρωσία– έδωσε ο Έλληνας ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές. Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, η κα. Φον Ντερ Λάιεν υποστηρίζει ότι παρά τις ενστάσεις της χώρας μας για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις κοινωνικές επιπτώσεις που αυτή έχει, «η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα