Ραντεβού με την ιστορία!

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την ΑΕΚ και τους φίλους της, ιδίως εκείνους που δεν σταμάτησαν να την ακολουθούν στη Ραφήνα, στο Μενίδι, στα Λιόσια και στις άλλες γειτονιές της Αττικής στα δύσκολα χρόνια της γ’ κατηγορίας κι αυτούς που πίστευαν πως τα πράγματα θα εξελιχθούν φυσιολογικά και η ομάδα θα επιστρέψει σύντομα στους τίτλους, στον πρωταθλητισμό και στις ευρωπαϊκές διεκδικήσεις.

Η ΑΕΚ έπαιξε και πέρσι στην Ευρώπη, ενώ το βράδυ δίνει τον έβδομο αγώνα της και μάλιστα οι αναμετρήσεις με την Μπριζ ήταν μάλλον πιο σημαντικές, αλλά ο αποψινός αγώνας έχει άλλη αίγλη, είναι κόντρα στην ομάδα που μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι δεύτερη σε Κύπελλα Πρωταθλητριών.

Ο Μανόλο Χιμένεθ αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες, καθώς διαθέτει μόνο έναν ετοιμοπόλεμο στόπερ, τον Βράνιες και δύο νεαρούς χωρίς εμπειρίες, τον Γιαννούτσο και τον Τζανετόπουλο. Όλα δείχνουν πως θα παίξει 3-5-2 προκειμένου την έλλειψη ποιότητας και εμπειρία να την αντικαταστήσει με… ποσότητα, δηλαδή έναν επιπλέον στόπερ. Αναμένεται να διαλέξει μεταξύ Μπακάκη, Γιαννούτσο, Τζανετόπουλο και Γιόχανσον.  Στα άκρα θα αγωνιστούν Γκάλο και Λόπες (αν αγωνιστεί ο Μπακάκη στόπερ) ή Γκάλο και Μπακάκης. Στα χαφ Σιμόες, Μάνταλος και Γιόχανσον, εκτός αν ο Σουηδός προτιμηθεί να παίξει πιο πίσω, που τότε θα αγωνιστεί ο Γαλανόπουλος. Μάνταλος και Λιβάγια θα είναι ενδεκάδα και ένας εκ των Χριστοδουλόπουλο ή Κλωναρίδη. Μπακασέτας και Αραούχο θα έρθουν από τον πάγκο.

Η Μίλαν αυτή τη στιγμή έχει 6 βαθμούς, η ΑΕΚ 4, η Αούστρια Βιέννης 1 και η Ριέκα 0.

Η παράδοση της ΑΕΚ με τη Μίλαν είναι καλή, θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Σε τέσσερα ματς μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Όλα τα παιχνίδια ήταν στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ζούλιο Σέζαρτο 2006 και έφερε 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1994 παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Την ίδια χρονιά ηττήθηκε 1-2 στην Τεργέστη, ένα σκορ που την αδικεί, ενώ το 2006 έχασε 3-0 με κάτω τα χέρια.

Δύο φορές ακόμη έχει αγωνιστεί στο Σαν Σίρο, αλλά με αντίπαλο την Ίντερ (δύο ήττες με 4-1 και 3-1).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα