Ρωσικό χαστούκι στο Βερολίνο

Μνήμες του Β’ Π.Π. έφεραν στη Ρωσία οι Ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της χώρας με αφορμή την Ουκρανία. Πως αλλιώς να εξηγηθεί πως η ρωσική βουλή αποφάσισε την σύσταση ομάδας εργασίας η οποία θα εκτιμήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;

«Στην πράξη, η Γερμανία δεν κατέβαλε τίποτα στην ΕΣΣΔ για το κύμα της καταστροφής και της βαρβαρότητας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Μιχαήλ Degyaterov, βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, ο οποίος έχει προτείνει την ομάδα εργασίας.

Το Κρεμλίνο αποφάσισε να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο στοχεύοντας στην καρδιά της Ευρώπης και κάνοντας σαφές πως πίσω από τις αποφάσεις της ΕΕ βρίσκεται το Βερολίνο που υπαγορεύει.

Την ίδια ώρα για τους δικούς του λόγους ο Βλ. Πούτιν κρατά ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ελλάδα προσκαλώντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα σε επίσημη επίσκεψη η οποία, διόλου τυχαίο, ορίστηκε για τις 9 Μαΐου, στην εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό.
Διπλωματικές πηγές σχολιάζουν πως ο πρόεδρος της Ρωσίας κλείνει το μάτι στην Ελλάδα λόγω της τακτικής που η Αθήνα έχει υιοθετήσει απέναντι στο Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα