Σάλος με τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό του δημάρχου Ωραιοκάστρου ως προς τον όρο «ΑμεΑ»

Σάλος με τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό του δήμαρχου Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση, ως προς τον όρο ΑμεΑ.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου, με κύριο θέμα τη λειτουργία του πολεοδομικού γραφείου, χαρακτήρισε τους μισούς μηχανικούς του δήμου «σχεδόν ΑμεΑ στην πράξη».

«Πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη αν θέλετε να ξέρετε. Εμείς έχουμε εννέα και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ. Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία. Ξέρετε πάρα πολύ καλά…» απευθυνόμενος στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Ανέστη Πολυχρονίδη.

Φυσικά υπήρξε άμεση απάντηση, από τον κ. Πολυχρονίδη, «Πάρτε το πίσω τώρα. Σε παρακαλώ προσβάλεις τους συναδέλφους σου. Το να λέτε για κάποιον συνάδελφο ότι είναι ΑμεΑ δεν σας τιμά. Πάρτε το πίσω».

Η Απολογία του δημάρχου μετά τον σάλο

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ο κ. Γαβότσης δήλωσε ότι η φράση του ήταν αδόκιμη και ότι δεν ήθελε να θίξει προσωπικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας.

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών».

«Βαθύτατα αντικοινωνική απέναντι στους εργαζομένους ΑμεΑ»

Ο κ. Πολυχρονίδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα politesoraiokastrou, χαρακτήρισε την φράση του δημάρχου «άκρως προσβλητική για τους εργαζόμενους συναδέλφους μηχανικούς στο δήμο» προσθέτοντας ότι ήταν «βαθύτατα αντικοινωνική απέναντι στους εργαζομένους ΑμεΑ στον δήμο μας και στην αποδεδειγμένη ικανότητα παραγωγής έργου και προσφοράς τους. Η σιωπηλή άρνησή του να ανακαλέσει φανερώνει την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας και την ύπαρξη υπέρμετρης αλαζονείας. Περιμένω τη θέση του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και των υπευθύνων της τεχνικής υπηρεσίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα