«Σαμαράς και Βενιζέλος θα πάνε σπίτια τους»  

«Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε για να δώσουμε μια απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που λένε κατά συρροή ψέματα. Και όταν λες στην πολιτική συνέχεια ψέματα τότε αυτό συνιστά πολιτική απάτη». Μιλώντας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ τονίζει: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε μια απάντηση, η απάντηση πηγάζει από αυτά τα 2,5 ως 3 χρόνια που κάναμε ως κίνημα αλλά και μέσα στη Βουλή. Δεν εξαπατήσαμε κανέναν, μιλήσαμε μόνο με αλήθειες, είπαμε πράγματα που ήταν απόλυτα προσαρμοσμένα στις προεκλογικές μας υποσχέσεις και στις ιδρυτικές μας αξίες. Αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά από τις εκλογές θα αποδειχθούμε ότι είμαστε το αναγκαίο για να φτιαχτεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα κρατήσεις τις αξίες της πατρίδας μας σε πολλά επίπεδα. Στα εθνικά θέματα, στα οικονομικά θέματα με απότομη και δραστική μείωση της φορολογίας, στις σχέσεις του κράτους με την Ορθοδοξία που πρέπει να παραμείνουν αναλλοίωτες και όχι μόνο. Και θα είμαστε το καλό εκείνο που θα ξαναφέρει πίσω στην οικογένεια το χαμόγελο, τη δουλειά και τη σιγουριά». Για τις δημοσκοπήσεις λέει: «Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δεν θα έλεγα ότι είναι και καθαρές και πολύ περισσότερο όταν γίνονται από εταιρείες που είναι ανύπαρκτες στον κατάλογο των εταιρειών δημοσκοπήσεων, ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε η δύναμή μας είναι πάνω από 5,5% με ανοδική τάση. Στόχος μας είναι τουλάχιστον τα ποσοστά που είχαμε και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012».

«Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε… κωλοτούμπες»

Μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασίας ο Τέρενς Κουίκ αναφέρει: «Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας μιας πλατιάς πατριωτικής εθνικής σωτηρίας διακυβέρνηση της χώρας που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να πει στους ξένους δανειστές ότι προέχουν οι ελληνικές οικογένειες και όχι οι τραπεζίτες.

Οι κόκκινες γραμμές είναι δεδομένες, εάν θέλουν να συναντηθούν μαζί μας οι όποιοι θα σχηματίσουν την κυβέρνηση της εθνικής σωτηρίας, καλοδεχούμενοι. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία κόκκινη γραμμή που έχουμε θέσει γιατί εμείς αποδείξαμε ότι δεν είμαστε κωλοτούμπες. Θα είμαστε απ΄ έξω και θα βοηθούμε την Ελλάδα έτσι όπως πρέπει».

Αναφερόμενος στο κόμμα Παπανδρέου θεωρεί πως: «Σε αγαστή συνεργασία Σαμαράς και Παπανδρέου φτιάξανε την απόφαση του Παπανδρέου να κατεβάσει δικό του κόμμα. Γιατί ο Παπανδρέου, όπως πιστεύει και ο Σαμαράς, θα κόψει κάτι από το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι από το Ποτάμι, κάτι που θα ωφελήσει τη Νέα Δημοκρατία. Η απόστασή τους θα είναι γύρω στις 6 μονάδες, αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει, εμείς θα είμαστε το αναγκαίο καλό για να διαφυλάξουμε τις αξίες που πρέπει να έχει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο θα πάνε σπίτια τους».

Κάνει λόγο για υποσχέσεις που έγιναν εφιάλτης για την πατρίδα και την ελληνική οικογένεια και μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαρά λέει χαρακτηριστικά: «είναι ένας άνθρωπος που έχει «εκπαιδευθεί» στο να «ρίχνει» μια κυβέρνηση και φαντάζομαι, ότι είναι «εκπαιδευμένος» στο να μείνει με όποιον τρόπο σε μια κυβέρνηση! Σαμαράς και Βενιζέλος έχουνε τάξει από τα Ζάππεια και από τις 18 υποσχέσεις ανάμεσα στην προεκλογική περίοδο του 2012 μέχρι σήμερα ΤΑ απίστευτα, τα οποία βεβαίως κατάντησαν από υποσχέσεις εφιάλτης για την πατρίδα και την κάθε ελληνική οικογένεια. Μας είπαν για παράδειγμα ότι τα μνημόνια λήγουν το 2014, τα μνημόνια παρατάθηκαν και παρατάθηκαν μάλιστα και με μία επιστολή Χαρδούβελη, ενός Σημιτάνθρωπου, ο οποίος την έστειλε χωρίς να τη δώσει καν στα πολιτικά κόμματα και στη Βουλή. Δεν ξέρουμε ποιο είναι το περιεχόμενο, δεν ξέρουμε ποιες είναι οι δεσμεύσεις. Μας έταξαν ανάπτυξη και έχουν δημιουργήσει μια ύφεση θηλιά και αυτό το αναγνωρίζει ο κάθε έμπορος, μιλάμε για τον θάνατο του εμποράκου στα χέρια Σαμαρά και Βενιζέλου…»

Να μείνει «γαντζωμένη» η κυβέρνηση στην εξουσία ή να υπάρξουν σενάρια κυβέρνησης «εθνικού σκοπού» ή οτιδήποτε άλλο;

« Έτσι κι αλλιώς μετά τις εκλογές – γιατί δεν θα παραμείνει η ίδια κυβέρνηση – θα έχουμε άλλες εκλογές, θα είναι κυβέρνηση «εθνικού σκοπού» και δεν θα είναι και δικομματική, αυτή είναι πρόβλεψη δική μας. Με έναν άλλο Πρόεδρο, που θα τον καθορίσουμε μετά τις εκλογές. Δεν «ανοίγουμε» ονοματολογία τώρα σε καμία περίπτωση». Όσο για την υπόθεση Χαϊκάλη, ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για «παγίδευσή του  σημειώνοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση που θα έχει και συνέχεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα