«Σαμαράς και Τσίπρας δεν θα λύσουν τα προβλήματα»

Στο LamiaReport μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τα σενάρια που κυκλοφορούν περί πρόωρων εκλογών. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μίλησε για όλους και για όλα και αναφέρθηκε στη κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση, τονίζοντας πως «ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Τσίπρας θα λύσουν τα προβλήματα της Περιφέρειας».«Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να χωρίσουν τα τσανάκια τους…», λέει μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ τονίζει ότι τα κόμματα δε χωράνε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, η άποψή του, όπως τόνισε, για την ανάμειξη του κράτους στα ζητήματα των Δήμων και των Περιφερειών είναι πως αυτό είναι λάθος, αφού “τα κόμματα δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση. “Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να χωρίσουν τα “τσανάκια” τους. Τα προβλήματα μας στην Περιφέρεια δεν θα μας τα λύσει ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Τσίπρας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη. Μάλιστα, δήλωσε “γοητευμένος” από την ανάμειξη στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς έτσι έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματά του.

Τι είπε για Χριστόδουλο Ξηρό

Αξίζει να σημειωθεί πως ρωτήθηκε και για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, πρώην μέλους της 17 Νοέμβρη, η οποία δολοφόνησε τον πατέρα του Κώστα Μπακογιάννη, Παύλο. “Αισθάνθηκα ανείπωτο θυμό και απογοητεύτηκα. Ο άνθρωπος είναι κατά συρροή δολοφόνος και η θέση του είναι στη φυλακή. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να ξαναπάρει τη θέση του εκεί που πρέπει. Αρκετά με την τρομοκρατία”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο νεαρός πολιτικός.

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Εν τω μεταξύ, την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.«Σήμερα, διψάμε για κάτι το καινούριο, κάτι το διαφορετικό. Ξέρουμε όμως, και πολύ καλά μάλιστα, πως η Ελλάδα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς. Ξέρουμε πως η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο από κάτω προς τα πάνω», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης στην ομιλία του κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Και πρόσθεσε: «Μόνο όποιος φοβάται να δημιουργήσει, κρύβεται πίσω από το αλάνθαστο. Εμείς τολμήσαμε. Και θα ξανατολμήσουμε».

«Η Περιφέρεια θυμίζει ένα κοιμώμενο γίγαντα»

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, «τα τελευταία χρόνια η περιφέρεια θυμίζει ένα κοιμώμενο γίγαντα». «Αν σας ρωτήσω τι κάνει η Περιφέρεια για εσάς, για τον κάθε πολίτη, θα δυσκολευτείτε να απαντήσετε, όχι γιατί η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητες ή της φταίνε τα μνημόνια, όπως συχνά ακούμε, αλλά γιατί η Περιφέρειά μας είναι διστακτική, φοβική, αναξιοποίητη, χωρίς ενότητα, και δεν παίρνει κανένα ρίσκο για να κάνει βήματα πέρα από την αγκαλιά της κεντρικής διοίκησης», είπε.

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορεί και πρέπει να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

«Θα ήθελα, αφού σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά, να ανταποκριθώ θετικά στο κάλεσμα όσων με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους –και από τους πέντε νομούς- και να διεκδικήσω τη θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Το μέλλον ξεκίνησε. Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα