Σβόμποντα: Δύσκολο εγχείρημα οι ιδιωτικοποιήσεις

Δύσκολο εγχείρημα, η επιτυχία του οποίου έγκειται στην αποδοχή από την κοινωνία και τα συνδικάτα, χαρακτήρισε τις ιδιωτικοποιήσεις ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χ. Σβόμποντα, σε συνάντησή του στον Πειραιά με τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε ότι οι συμπράξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αποτελούν κρίσιμο κρίκο στη διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης και τόνισε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί για τη λιμενική βιομηχανία αν αυτή είναι αντίθετη με τις προτάσεις της Κομισιόν και τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Αναφερόμενος στην τρόικα, είπε ότι οι απόψεις του είναι αρνητικές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, και τα επιτελικά στελέχη του οργανισμού παρουσίασαν στον κ. Σβόμποντα τα οικονομικά δεδομένα και τις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμένα Πειραιά, καθώς και τις απόψεις της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος για τη μεταρρύθμιση του ελληνικού λιμενικού συστήματος.

Ο κ. Σβόμποντα είχε επίσης συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα